Fotografia anului vine din Algeria: Imagine virală, realizată cu drona

0
Publicat:

Fotbalul are o putere incredibilă de a aduna milioane de oameni în fața televizoarelor și sute de mii de suporteri pe niște arene arhipline. De-a lungul istoriei, au fost meciuri care au detensionat conflicte politice, etnice și religioase, care au apropiat rivali de o viață. Fotbalul înseamnă o bucurie, inclusiv pentru cei care au o sumedenie de probleme în viețile lor cotidiene, dar care uită tot, măcar pentru 90 de minute, când se fluieră startul unui meci.

Suporter jpg

Și poate că acest lucru se vede cel mai bine în Africa, un continent în care, din păcate, sărăcia face ravagii. De aici însă, ies talente uriașe, iar dragostea oamenilor pentru fotbal atinge niște cote incredibile. Dovadă și ce s-a întâmplat în weekend, în finala Cupei Confederațiilor Africane.

Trofeul a fost disputat de Young Africans (Tanzania) și USM Alger (Algeria). După manșa tur, de săptămâna trecută, 2-1 pentru USM Alger în deplasare, returul s-a jucat pe „Stade du 5 Juillet 1962“ din Algeria. Vorbim despre o arenă uriașă, de 64,200 de locuri, cât e capacitatea oficială. Doar că, duminică seară, în returul USM Alger – Young Africans (0-1), această capacitate a fost depășită cu mult.

Potrivit estimărilor jurnaliștilor, 70.000 de oameni au asistat la această partidă care, în ciuda înfrângerii, a adus primul trofeu pentru formația gazdă. Din fericire, n-au fost incidente, în ciuda faptului că arena a fost sufocată de fani. În schimb, această fotografie, realizată cu drona, vorbește cât o mie de cuvinte despre puterea fotbalului:

CAF jpg
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite