FOTO Imagini care spun o mie de cuvinte: Brazilia, sfâşiată de durere. Ce recorduri a stabilit meciul cu Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentativa Germaniei s-a calificat în finala Cupei Mondiale, după ce a învins, marţi, la Belo Horizonte, cu scorul de 7-1 (5-0), selecţionata Braziliei, în semifinalele competiţiei FOTO Reuters
Reprezentativa Germaniei s-a calificat în finala Cupei Mondiale, după ce a învins, marţi, la Belo Horizonte, cu scorul de 7-1 (5-0), selecţionata Braziliei, în semifinalele competiţiei FOTO Reuters

Brazilienii au sperat să scape în 2014 de coşmarul Mondialului din 1950, pierdut pe teren propriu în faţa Uruguay-ului. Nu numai că n-au reuşit acest lucru, dar au suferit o adevărată umilinţă despre care se va vorbi şi în următoarele decenii.

CM 2014 ar fi trebuit să fie momentul în care Brazilia trecea peste durerea pierderii titlului Mondial pe „Maracana“, în 1950, în faţa a 200.000 de spectatori. Tocmai de aceea, organizatorii au programat finala competiţiei tot la Rio de Janeiro, tot pe „Maracana“. Din păcate, Brazilia nu va fi pe acel stadion, la 13 iulie. Asta deoarece elevii lui Felipe Scolari au suferit un eşec istoric, 1-7 cu Germania în semifinale. 

Rezultatul a stabilit o serie de recorduri:

*O asemenea diferenţă de scor în semifinalele Mondialului n-a mai existat. Germania e prima naţională care înscrie de şapte ori la acest nivel. La CM 1930, Uruguay şi Argentina au ajuns în ultimul act, după ce au trecut cu 6-1 de Iugoslavia, respectiv SUA.

*Brazilia a fost condusă cu 5-0 la pauză. O asemenea „performanţă“ la un Mondial au mai reuşit cei de la Zair şi Haiti. La CM 1974, africanii au fost conduşi cu 6-0 de Iugoslavia după primele 45 de minute, în timp ce Polonia avea 5-0 în faţa celor de la Haiti după prima repriză. Scorurile finale în cele două jocuri? Iugoslavia - Zair 9-0 şi Polonia - Haiti 7-0.

*Atacantul german, Mirsolav Klose, e la cel de al patrulea Mondial. El a devenit cel mai bun marcator din istoria Cupelor Mondiale prin reuşita sa în poarta Braziliei. Klose a totalizat până acum 16 goluri în 23 de partide disputate la CM 2002, CM 2006, CM 2010 şi CM 2014. 

Au plâns iarăşi

De la începutul turneului final, jucătorii brazilieni au tot plâns după victorii obţinute în extremis, care au trădat slăbiciunile echipei. După 1-7 cu Germania, sud-americanii au plâns din cauza eşecului. 

„Ne cerem scuze tuturor, cer scuze întregii populaţii din Brazilia. Aş fi vrut să-i văd pe toţi zâmbind. Ştim cu toţii cât de important a fost pentru noi să-i vedem pe oameni fericiţi. Măcar datorită fotbalului. Nemţii au fost mai buni ca noi. Au fost foarte bine pregătiţi, au jucat mai bine. E o zi tristă, dar totodată a devenit şi o zi din care trebuie să învăţăm“, a declarat David Luiz, potrivit gsp.ro.

CITEŞTE ŞI:

*Olăroiu, mai tare decât Mourinho: românul a prevăzut dezastrul pentru brazilieni, portughezul i-a făcut campioni

*CM 2014 Brazilia - Germania 1-7. Nemţii au şters pe jos cu naţionala ţării gazdă, mare favorită

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite