Fotbalul românesc, rupt de realitate: dovada că ne păcălim, crezând că „suntem buni, dar nu ne vede nimeni“

0
Publicat:

Faptul că fotbalul românesc e rupt de realitate și, de foarte multe ori, ne supraevaluăm ni s-a demonstrat acum, încă o dată.

Mihai Stoica, manager FCSB. FOTO: Arhiva Adevărul
Mihai Stoica, manager FCSB. FOTO: Arhiva Adevărul

După ce FCSB a fost eliminată de Sparta Praga (Cehia), în turul III preliminar al Ligii Campionilor, managerul roș-albaștrilor, Mihai Stoica, a apărut la Prima Sport și a făcut o declarație bulversantă: „Eu regret un singur lucru, că ne-au scos nişte slabi. O echipă care nu ne-a fost cu nimic superioară, n-au avut ocazii. Doar golul al treilea a venit după o fază dinamică de joc“.

Ca să înțelegem gravitatea acestei afirmații e nevoie de o precizare: „slabii“ de la Sparta Praga, fără ocazii în viziunea lui Meme, au avut 3-0 în returul cu FCSB, în minutul 37, pe Stadionul Steaua! Într-adevăr, partida s-a terminat cu scorul de 2-3 pentru formația cehă însă, chiar și așa, e de noaptea minții ce a putut să zică Stoica, un om echilibrat, care înțelege fotbalul.

Iar Sparta Praga, de slabă ce era, urmează să joace în grupele Ligii Campionilor! După ce au eliminat FCSB, cehii au învins și campioana Suediei, Malmö, tur-retur: 2-0 în deplasare, 2-0 acasă. În manșa secundă, la Praga, a înscris și Albion Rrahmani, transferat de la Rapid pentru 5 milioane de euro.

Joia mare pentru fotbalul românesc

Liga Europa, play-off, retur

FCSB – LASK Linz (Austria) (1-1 în tur)

Ora 21.30 (România TV), Stadionul Steaua

Conference League, play-off, retur

Pafos (Cipru) – CFR Cluj (0-1 în tur)

Ora 20.00 (Digi Sport 1, Prima Sport 1), Stadionul Alphamega

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite