Fotbal cu spectatori în tribună şi în România! Cum vor putea intra suporterii la meciurile de la EURO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Novak

Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului, a detaliat modul prin care se va perimte accesul fanilor la partidele găzduite de Bucureşti la EURO 2020.

Anunţul oficialului vine în contextul în care UEFA oferise fiecărui oraş care organizează meciuri la turneul final ziua de  7 aprilie ca dată limită pentru prezentarea scenariilor rivind accesul spectatorilor pe stadioane. 

„Se vor accepta pe stadion doar persoane cu test PCR sau antigen rapid, cu certificat de vaccin sau cu certificat că ai avut COVID deja. Dacă nu ai aceste documente, nu ai nimic din aceste documente, atunci o să ţi se facă testare rapidă acolo, după care poţi să intri pe stadion”, a spus Eduard Novak, într-un interviu acordat pentru Observator

Novak a mai declarat că ministerul pe care îl conduce şi UEFA au stabilit că la meciurie de pe Arena Naţională, trei partide din faza grupelor şi o optime de finală, vor putea asista 12.500 de spectatori, adică un sfert din capacitatea stadionului. "Cum vor fi repartizaţi suporterii în tribune? În prezent, există două variante. Prima ar însemna ca un scaun să fie lăsat liber, iar celălalt să fie ocupat, cu condiţia ca rândurile din faţă şi cele din spate să fie lăsate libere. A doua variantă presupune ca un loc liber să fie lăsat la fiecare 3 scaune. În acest scenariu, toate rândurile vor putea fi ocupate", a mai spus ministrul. 

Competiţia este programată să se dispute în perioada 11 iunie - 11 iulie, în 12 oraşe din 12 ţări europene, inclusiv la Bucureşti 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite