Florinel Coman, „sinucidere fotbalistică“ în Qatar? Avem răspunsul la o întrebare incomodă VIDEO

0
Publicat:

Cei care continuă să supraevalueze fotbalistul român – greșeală pe care o vom vedea și mai des după parcursul naționalei la Euro 2024 (!) – erau convinși că Florinel Coman va fi căutat de echipe din Occident, mai ales după Europeanul din Germania. Ceea ce nu s-a întâmplat.

Florinel Coman. FOTO: Arhiva Adevărul
Florinel Coman. FOTO: Arhiva Adevărul

Apare însă o întrebare: poate prinde internaționalul român un transfer de la Al-Gharafa la o echipă europeană din afara României? Răspunsul pe scurt: da! Dovadă și parcursul iranianului Mehdi Taremi (31 de ani). Acesta a semnat cu Al-Gharafa în 2018, pe când avea 25 de ani. Și a stat un an și jumătate la această formație, adunând 18 goluri în 38 de partide. Apoi, în iulie 2019, Taremi s-a hotărât să renunțe la petrodolarii arabilor, deși Al-Gharafa era dispusă să-i dea un contract și mai mare, de vreo 6 milioane de euro pentru mai multe sezoane.

Taremi însă s-a dus la Rio Ave, în Portugalia, pentru un contract modest, de câteva sute de mii de euro pe sezon. Și a făcut furori, marcând 21 de goluri pentru Rio Ave în prima sa stagiune în Portugalia! A urmat transferul la Porto (91 de goluri în 182 de partide), de unde iranianul tocmai a plecat după 4 ani, semnând cu Inter Milano.

Traseul lui Taremi demonstrează, așadar, că un transfer în zona arabă nu anulează definitiv posibilitatea unei reveniri în Europa. Ce-i drept, astfel de povești de succes sunt rare și necesită sacrificii mari, atât din punct de vedere sportiv, cât și financiar.

VEZI UN GOL MARCAT DE TAREMI PENTRU PORTO ÎN LIGA CAMPIONILOR

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite