Finlandezii strigă „hoţii“: două decizii strigătoare la cer la Bucureşti şi la Budapesta. Ce spune Porumboiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nordicii au toate motivele să fie indignaţi: două momente cruciale petrecute în partidele România – Finlanda (1-1) şi Ungaria – Insulele Feroe (2-1) i-au scos din cursa de calificare pentru Euro 2016.

Finlanda nu mai are şanse de calificare la turneul final de anul viitor şi asta din cauza unor greşeli uriaşe care au dezavantajat, joi, formaţia pregătită de Markku Kanerva.

Mai întâi, în minutul 68 al jocului Ungaria – Insulele Feroe, la scorul de 1-1, oaspeţii n-au primit un penalty evident prin care ar fi putut prelua conducerea pe tabela de marcaj.

Apoi, în minutul 72 al meciului România – Finlanda, la scorul de 0-1, centralul Craig Thomson a comis o greşeală flagrantă despre care „Adevărul“ a scris aici.

VEZI FAZELE ÎN CARE FINLANDA A FOST DEZAVANTAJATĂ

Dacă naţionala Insulelor Feroe ar fi primit penalty la Budapesta şi ar fi învins Ungaria, iar Finlanda ar fi făcut 2-0 la Bucureşti, atunci clasamentul grupei F ar fi arătat aşa:

1. Irlanda de Nord 20 de puncte

2. România 16 puncte

3. Ungaria 13 puncte

4. Finlanda 13 puncte

5. Insulele Feroe 9 puncte

6. Grecia 3 puncte

În aceste condiţii, Finlanda ar fi putut visa la Euro 2016, înaintea ultimei etape, când va întâlni Irlanda de Nord acasă.

Din cauza greşelilor de arbitraj însă, clasamentul grupei F arată aşa, iar Finlanda e deja ieşită din cursa calificării:

 1- Irlanda de Nord 20 de puncte

2. România 17 puncte

3. Ungaria 16 puncte

4. Finlanda 11 puncte

5. Insulele Feroe 6 puncte

6. Grecia 3 puncte

Porumboiu: „Şi Colţescu ar fi dat acel penalty“

Fostul arbitru, Adrian Porumboiu, a comentat la Dolce Sport faza din minutul 72 în care Craig Thomson n-a văzut un penalty clar în România – Finlanda.

„Mai sunt faze pe care le poţi comenta, dar aici nu poţi să spui nimic. A fost penalty şi roşu clar. Nici Colţescu nu putea să ia o asemenea decizie. Craig Thomson ne-a avantajat, dar trebuie să rămânem obiectivi. Am fost norocoşi, cu ghilimelele de rigoare“, a declarat Porumboiu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite