„Faraonii“ se închină în faţa lui Gedo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Continentul negru şi-a stabilit, ieri, campioana în Angola. Trofeul a fost cucerit pentru a treia oară consecutiv de naţionala Egiptului, după 1-0 în finala cu Ghana.

Dincolo de performanţa unică în istoria fotbalului african, a impresionat eficacitatea ilustrului necunoscut Mohamed Nagy Ismail Afash, poreclit Gedo.  Atacantul a debutat pentru naţionala sa abia la 29 decembrie 2009, Cupa Africii fiind primul turneu oficial în tricoul "faraonilor".

Incredibil, Gedo a înscris chiar la debut, împotriva Nigeriei, recidivând de alte patru ori, inclusiv în finala cu Ghana, pe care a decis-o în minutul 85!

Culmea, în toate aceste meciuri, Gedo a început pe bancă, intrând abia pe parcursul reprizei secunde. În total, la turneul final din Angola s-a aflat pe teren 166 de minute în şase partide, având o eficacitate de un gol la fiecare 33 de minute! Astfel, vârful de 25 de ani, în prezent la echipa egipteană Al-Sakndary, a intrat deja în atenţia cluburilor importante din Europa.

„Pentru mine e mai importantă Cupa Africii decât să joc o repriză la Mondiale!", spunea Ahmed Hassan, liderul de selecţii (172) al unei naţionale a Egiptului care nu s-a calificat la un Campionat Mondial din 1990, dar care face legea în Africa: trei trofee consecutive, 19 jocuri la rând fără înfrângere, ultimul eşec fiind înregistrat tocmai în 2004. 

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite