EXCLUSIV România – Grecia, sold-out: ce soluţii mai au cei care vor să fie pe „Arena Naţională“ în returul barajului care ne poate trimite la Rio

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Naţionala pregătită de Victor Piţurcă (stânga) va avea un stadion arhiplin în meciul decisiv cu grecii
Naţionala pregătită de Victor Piţurcă (stânga) va avea un stadion arhiplin în meciul decisiv cu grecii

„Adevărul“ explică unde au ajuns foarte multe dintre tichetele puse în vânzare şi ce ar trebui să facă microbiştii care nu vor să plătească un preţ exagerat pentru a fi pe stadion la 19 noiembrie. O misiune dificilă vor avea şi românii care îşi doresc să fie alături de tricolori la jocul de la Atena, la 15 noiembrie.

Grecia e peste Olanda şi la acelaşi nivel cu Argentina! Aceasta ar fi, pe scurt, concluzia interesului colosal pe care confruntarea cu fosta campioană a Europei l-a stârnit în rândul microbiştilor din România. În ultimii ani, doar amicalul cu Argentina lui Messi, care ar fi trebuit să inaugureze „Arena Naţională“ şi care n-a mai avut loc, plus al doilea meci din campania de calificare pentru Mondialul din 2014, cel pierdut cu 1-4 în faţa Olandei, au vândut biletele într-un ritm ameţitor. 

Nici măcar „dubla“ de foc din luna septembrie, cu Ungaria (41.405 de spectatori) şi cu Turcia (44.537 de spectatori), n-a făcut ca stadionul să fie „sold-out“. Aproape sigur însă, returul barajului de calificare pentru CM 2014, cu Grecia, programat pentru marţi, 19 noiembrie (ora 21.00, Antena 1), va stabili un record de asistenţă în ceea ce priveşte un meci din istoria recentă a echipei naţionale.

Mai sunt locuri la VIP

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a pus în vânzare biletele pentru România – Grecia, miercuri, 23 octombrie, ora 12.00. Prin intermediul site-urilor biletefotbalonline.ro, myticket.ro şi bilete.ro, s-au dat câte opt tichete pe fiecare Cod Numeric Personal (CNP).

În 48 de ore s-au epuizat toate sectoarele, mai puţin peluzele şi tribuna VIP. Până sâmbătă seară, s-au dat şi toate locurile de la peluze. În acest moment, mai sunt disponibile tichete de 400 de lei şi de 600 de lei în sectorul VIP, care au incluse şi serviciul de catering. Astfel, cine vrea să-şi ia un bilet online ar trebui să plătească minimum 90 de euro.

O speranţă: magazinul naţionalei

Cei care nu-şi permit să dea sume uriaşe şi să stea la VIP pot prinde un loc la peluze, în cazul în care FRF va mai scoate la vânzare un număr de 2.000 de bilete, cu preţuri de 30 de lei şi 50 de lei. Tichetele ar urma să fie comercializate la magazinul de prezentare al naţionalei de lângă Casa Fotbalului, în incinta „Arenei Naţionale“. 

Această variantă e, deocamdată, la nivel de idee şi n-a fost confirmată oficial de FRF. Chiar dacă ea va fi pusă în practică, e de aşteptat ca locurile disponibile să se epuizeze în maximum o oră şi după ce norocoşii care au prins un bilet s-au călcat în picioare, stând la coadă.

O certitudine: „coloraţii“

Dacă nici la VIP nu puteţi sta şi nici la coadă n-aţi avut noroc, atunci rămâne metoda tradiţională de a apela la bişniţarii care vor împânzi internet-ul şi străzile din jurul stadionului cu „ofertele“ lor. Având în vedere că s-au dat câte opt bilete pe CNP, cu siguranţă, „coloraţii“ au „rezervat“ un număr important de locuri, iar preţurile cerute de ei pot creşte sau scădea în funcţie de ce se va întâmpla în partida tur, la Atena (vineri, 14 noiembrie, ora 21.45).

Doar 1.500 de locuri pe „Karaiskakis“

Grecia – România se va disputa pe arena celor de la Olympiakos, „Karaiskakis“, un stadion cu o capacitate de 32.115 de locuri. Doar 1.500 de bilete le vor fi alocate suporterilor români, care vor să vadă pe viu meciul tur. Tichetele se vor vinde tot online, iar informaţiile referitoare la modalitatea prin care ele vor putea fi achiziţionate vor fi furnizate de Federaţia Română de Fotbal, prin intermediul site-ului frf.ro.

53.329

de spectatori au fost prezenţi pe „Arena Naţională“ în cel mai urmărit meci al tricolorilor de până acum în calificările pentru CM 2014, cel cu Olanda, pierdut cu 1-4.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite