EXCLUSIV Consiliul Concurenţei îl trage de „ureche“ pe Dragomir. Preşedintele LPF e ameninţat cu o amendă şi o anchetă în cazul vânzării drepturilor TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Dragomir
Dumitru Dragomir

„Weekend Adevărul“ a publicat un interviu cu şeful Ligii în care acesta a dezvăluit că, în proporţie de 90%, drepturile de televizare ale Ligii I vor ajunge la o firmă olandeză. Planul lui „Corleone“ nu e însă pe placul membrilor Consiliului Concurenţei.

Dumitru Dragomir a oferit, în premieră, detalii despre cum intenţionează să obţină o sumă colosală prin vânzarea drepturilor TV. La ultimele licitaţii, şeful LPF a reuşit să încaseze 101 milioane de euro pentru un contract încheiat cu RCS&RDS, Romtelecom şi Antena 1 pentru perioada 2011-2014.

Cum la anul acest acord va expira, Dragomir a pregătit deja un alt plan pentru a le umple conturile cluburilor. El a dezvăluit pentru „Weekend Adevărul“ că LPF se va asocia cu o firmă olandeză şi că nu va mai fi nicio licitaţie pentru drepturile TV.

Acest anunţ a stârnit o reacţie dură din partea Consiliului Concurenţei. Cei de acolo ne-au transmis că, în 2011, Dragomir s-a angajat faţă de ei ca vânzarea colectivă a drepturilor de televizare să se facă exclusiv prin licitaţie, tocmai pentru a reveni la un cadru concurenţial. Orice nerespectare a acestei obligaţii atrage o amendă de până la 10% din cifra de afaceri a membrilor LPF şi deschiderea unei noi investigaţii care se poate finaliza cu o sancţiune similară.

Ce spune Dragomir?

După această reacţie, „Adevărul“ a luat legătura cu şeful LPF. El a ţinut să facă următoarele precizări: „Cei de la Consiliul Concurenţei au citit articolul din ziar, însă se pare că n-au înţeles tot ce scrie acolo. Am spus, clar, că eu, LPF, mă voi asocia cu firma olandeză, iar apoi cine vrea să ia drepturile TV poate veni să negocieze cu noi. Deci, nu dispare licitaţia, doar că se va organiza altfel“.

Dragomir a recunoscut că, în 2011, s-a angajat în faţa Consiliului Concurenţei să organizeze licitaţii pentru vânzarea drepturilor TV. „E adevărat. Există acel angajament, însă el va expira în mai 2014. Oricum, cei de la Consiliul Concurenţei să stea liniştiţi. Nu fac nimic fără acordul lor, iar proiectul meu pentru vânzarea drepturilor s-a aplicat şi în Anglia, şi în Franţa. Nu fac nimic ilegal“, a declarat Dragomir pentru „Adevărul“.

CITEŞTE ŞI:

*INTERVIU EXCLUSIV Dragomir a oferit, în premieră, detalii despre vânzarea drepturilor TV. În plină criză, olandezii cumpără Liga I pe o groază de bani

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite