Erling Haaland, interviu de predat la școala fotbalului: Declarații superbe după 5 goluri marcate VIDEO

0
Publicat:

Erling Haaland e, alături de Kylian Mbappe, cel mai bun fotbalist al planetei, la ora actuală. Doar că norvegianul de la Manchester City e un pic mai tânăr decât starul PSG: 22 de ani versus 24. În plus, Haaland e în sferturile Ligii Campionilor, pe când Mbappe a părăsit această ediție a competiției, după „dubla“ cu Bayern Munchen din optimi. Și o ultima diferență: Haaland înscrie mai mult comparativ cu Mbappe!

Ce au în comun cele două vedete ale fotbalului mondial, pe lângă o valoare incontestabilă, e educația sportivă. Demonstrată de comportamentul lor pe teren, dar mai ales când iau microfonul în mână pentru a discuta cu presa. Iar felul în care a vorbit Erling Haaland, după ce a înscris 5 goluri în Manchester City – Leipzig (7-0) poate fi o lecție predată la orice școală de fotbal! Inclusiv mulți jucători români, pentru care Everestul e reprezentat de un transfer la FCSB și un salariu de 10.000 – 15.000 de euro pe lună, ar avea de învățat din discursul norvegianului, în dialog cu trei foști mari jucători, Thierry Henry, Jamie Carragher și Micah Richards.

Haaland jpeg

Ce a spus Erling Haaland?

*E un sentiment incredibil. Cred că, la această masă, doar tu știi cum e să marchezi multe goluri (cu trimitere la Thierry Henry dintre cei aflați lângă gazon). În primul rând, sentimentul e grozav. Mai ales victoria, cu 7-0, care ne permite să facem o „declarație“ în acest turneu, Liga Campionilor, pe care îl iubesc. „Declarația“, mesajul e că putem înscrie 7 goluri. Ceea ce nu e ușor. E un sentiment grozav.

*Dacă rămâneam pe teren, puteam să mai înscriu (n.r. – a fost schimbat după 63 de minute în returul cu Leipzig). Și în prima repriză puteam să mai înscriu. Asta e adevărul. Puteam să mai am două goluri în prima repriză. Deci, ocazii am avut. Și, dacă rămâneam pe gazon, nimeni nu știe ce s-ar fi întâmplat... Dar, în mintea mea, privesc mereu spre viitor și încerc să ating un nivel mai bun și să rămân „înfometat“. Când dai 5 goluri trebuie să fii fericit, dar trebuie să-ți dorești și mai mult, bineînțeles.

*Dacă pot fi jucătorul care face Manchester City campioana Europei? E o întrebare dificilă la care, dacă răspund, pot ajunge foarte ușor pe prima pagină. Bineînțeles, clubul vrea să câștige Liga Campionilor, trofee. Manchester City a câștigat Premier League de patru ori, în ultimele cinci sezoane, deci e clar că nu m-au adus să câștige Premier League. Asta știau să facă deja. Puteți să citiți printre rânduri. Sunt aici pentru a contribui la progresul clubului, pentru ca Manchester City să câștige Liga Campionilor în premieră.

*Știam că voi marca multe goluri la Manchester City. Pentru că, în sezonul trecut, echipa a înscris pe bandă, cred că vreo 100 de goluri. Așa că, anul trecut, când mă uitam la meciurile lui City, mă gândeam: „Doamne, aș vrea să fiu în echipa asta!“. Deci, știam că voi marca multe goluri. Potențialul echipei e uriaș și cred că putem progresa și mai mult.

*Cred că pot progresa din toate punctele de vedere. Am ratat multe ocazii cu piciorul meu stâng. Cu Leipzig, în prima repriză, am ratat singur cu portarul, când trebuia să marchez. Așa că, piciorul stâng, piciorul drept, trebuie să devin mult mai bun. Și la jocul colectiv. La tot! Și mi-ar plăcea enorm să ajut ceilalți jucători să fie mai buni, la rândul lor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite