Guardiola, lecție de viață pentru Haaland: Explicația schimbării norvegianului arată ce înseamnă să fii antrenor

0
Publicat:

Dacă în România, fotbalul nostru are mizele lui mărunte, cum ar fi numirea următorului om la FCSB, care va fi marioneta lui Gigi Becali, în schimb, din fericire, în mijlocul săptămânii, avem șansa evadării din acest mediu toxic. Prin urmărirea meciurilor din Liga Campionilor, Liga Europa sau Conference League.

Erling Haaland, alături de Josep Guardiola
Erling Haaland, alături de Josep Guardiola

Marți seară, confruntarea de pe „Etihad“, Manchester City – Leipzig (7-0), deși inegală din punct de vedere fotbalistic, a oferit o lecție de viață. În primele 57 de minute, norvegianul Erling Haaland (22 de ani) a marcat cinci goluri, devenind doar al treilea fotbalist din istorie, după Lionel Messi și Luiz Adriano, cu o asemenea performanță în Liga Campionilor.

Când Haaland era de neoprit, a venit schimbarea sa, în minutul 63, cu argentinianul Julián Alvarez (23 de ani). Decizia lui Josep Guardiola, managerul lui City, a cam dezamăgit fanii fotbalului, care au rămas cu o întrebare fără răspuns: „La câte goluri s-ar fi oprit Haaland, dacă era lăsat pe teren până la final?

De remarcat că inclusiv atacantul norvegian a indicat, după meci, că i-a spus managerului Guardiola că i-ar fi plăcut să fie lăsat pe teren, pentru a înscrie și golul 6. Și, totuși, de ce spaniolul s-a grăbit cu schimbarea starului său dezlănțuit? Explicația lui Pep a venit la conferința de după meci și reprezintă o mostră de gândire profundă, demnă de un manager de elită.

Dacă ajunge acolo (n.r. – șase goluri într-un meci de Liga Campionilor) la 22 de ani, viaţa lui va fi plictisitoare. Acum o poate face în viitor. Am făcut schimbarea pentru că jocul era încheiat. Haaland e un competitor imens, a marcat cinci goluri şi asta nu e uşor. Astăzi, a marcat cinci goluri în 30 sau 35 de atingeri ale balonului, asta ne dorim. Problema e că, de fiecare dată când nu marchează două-trei goluri într-un meci, e criticat“, a spus Guardiola (52 de ani).

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite