Epidemia de coronavirus dă peste cap Jocurile Olimpice. Când se va lua decizia în legătură cu evenimentul de la Tokyo

0
0

Comitetul Internaţional Olimpic este în alertă, cu privire la veştile despre epidemia cu coronavirus şi analizează dacă Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din vara aceasta, se vor desfăşura conform planului iniţial.

Anularea evenimentelor sportive, în contextul răspândirii coronavirusului, ar putea să se aplice inclusiv la Jocurile Olimpice. Mai exact, cel mai longeviv membru al Comitetului Internaţional Olimpic, Dick Pound, a afirmat în cadrul unui interviu că organizaţia din care face parte analizează situaţia: 

„Este o decizie extrem de complicată, care nu poate fi luată, fără să ai informaţii verificate în prealabil. Nu poţi să amâni un eveniment de amploarea Jocurilor Olimpice, este atâta lume implicată, atâtea ţări, televiziuni... Nu poţi spune: «Hai să le ţinem în octombrie». Dar vom da verdictul, cel târziu în luna mai, asta pentru că trebuie luate măsuri sporite de securitate, de la mâncare şi hoteluri până la studiourile TV”, a declarat Dick Pound.

Totuşi, organizatorii exclud alternativa unui oraş, precum Londra, care s-a oferit să găzduiască din nou competiţia: „Este un nou tip de război, dacă epidemia se extinde probabil că Olimpiada va fi anulată. Japonia a investit deja peste 12 miliarde de dolari...  fi greu să ne mutăm în alt oraş, puţine au capacitatea de a găzdui un asemenea eveniment. Nici nu e recomandabil ca mai multe oraşe să împartă competiţiile”, a concluzionat oficialul. 

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite