Englezii l-au descoperit pe „Noul Ganea“: ultimul român sosit în fotbalul britanic a fost elogiat de managerul clubului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Buş
Sergiu Buş

În România, Sergiu Buş a fost marginalizat la CFR Cluj şi împrumutat la formaţii precum Corona Braşov, Gaz Metan şi Târgu-Mureş. Plecat din ţară, vârful de 22 de ani a ajuns apreciat de străini.

Sergiu Buş a fost principalul marcator al campionatului bulgar în prima pare a sezonului, adunând zece reuşite în tricoul liderului ŢSKA Sofia. 

Acest bilanţ i-a adus un transfer la Sheffield Wednesday, locul 10 în liga secundă din Anglia. Chiar dacă n-a apucat să debuteze, deocamdată, pentru noul său club, atacantul român l-a impresionat la antrenamente pe managerul Stuart Gray. Acesta a vorbit despre noul său elev în cotidianul „The Star“, iar Digi Sport a relatat fragmente din discursul lui Gray.

Ce a spus?

„Buş îmi aminteşte un pic de Ganea. E puternic, nu renunţă la lupta pentru balon şi are o imensă dorinţă să joace şi să o facă bine. N-a mai jucat într-o partidă oficială din decembrie, au avut pauză de iarnă în Bulgaria. Fotbalul britanic e unic şi, de aceea, e iubit peste tot în lume. Suntem probabil singura ţară care n-are pauză de iarnă. Suntem în plin sezon şi Sergiu trebuie să se adapteze tempoului de antrenamente şi de meciuri“, a afirmat Stuart Gray.

Acesta a dezvăluit că Sheffield Wednesday s-a bătut cu alte formaţii pentru a-l achiziţiona pe Sergiu Buş.

„Cred că au fost patru cluburi interesate de el, dar Sergiu a dorit să vină aici. E nerăbdător, dornic să ajungă şi la echipa naţională şi poate face asta doar având performanţe bune cu noi. Ne-ar plăcea ca Sergiu să intre în meciuri, dar ne-am decis, mai întâi, să-i oferim o perioadă de adaptare. Să simtă câte puţin din ce înseamnă fotbalul englez. O să stea, deocamdată, în afară şi voi evalua, treptat, cum se comportă la antrenamente“, a adăugat managerul celor de la Sheffield Wednesday.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite