Elvețienii, șocați: Cum au descris România după revenirea incredibilă de la Lucerna

0
Publicat:

Elveția – România s-a terminat 2-2, la capătul unui meci în care, dacă în minutul 80, scorul ar fi fost 4-0 pentru formația gazdă, nimeni din tabăra tricolorilor n-ar fi avut motive întemeiate de a contesta un astfel de rezultat. Cum însă în sport, în general, imprevizibilul joacă un rol important și ne ține în fața televizoarelor, și în acest meci Elveția – România finalul a fost cu adevărat incendiar.

Shaqiri, uluit de revenirea României pe final
Shaqiri, uluit de revenirea României pe final

Remiza de la Lucerna, venită după dubla incredibilă a lui Mihăilă (89, 90+2), i-a lăsat pe jurnaliștii și jucătorii elvețieni cu gura căscată. Dovadă și reacțiile lor de după un meci, ca și câștigat, pe care l-au pierdut din mână.

Ce au scris jurnaliștii elvețieni de la Blick?

*Şoc naţional în preliminariile pentru Campionatul European. Se simte ca o înfrângere! Incredibil! Elveţia a dominat o lungă perioadă şi a fost mai bună mult timp. Am condus la două goluri diferenţă şi am ratat în ultimele secunde o victorie pe care n-ar fi trebuit niciodată să o ratăm.

*Jokerul Mihăilă a înscris în minutul 89 pentru 1-2, când Freuler a adormit. Apoi, jucătorii din Carpaţi ne-au supt sângel'. Iar noi i-am ajutat să o facă!

*Mai întâi Murat Yakin a făcut schimbările pregătite, chiar dacă scorul se făcuse 1-2. Apoi, Schar şi Akanji au arătat mizerabil pe un contraatac al României, care n-ar fi trebuit să aibă loc. Yann Sommer a lăsat colţul scurt liber. Nesiguranţă totală!

*Finalul a fost şi mai nebun! Bislimi a lovit bara, în prelungiri. Apoi, Olaru a fost faultat la centrul terenului. Altfel, scăpa singur cu Sommer. Nebunie!

*Ceea ce la pauză părea minunat a fost risipit. Pentru că vampirii (n.r. – aluzie la naționala României) au luptat şi au revenit în joc pe final, când s-au hrănit cu sânge elveţian. La început, vampirul a fost elveţianul Zeki Amdouni, care i-a înţepat pe români de două ori înainte de pauză.

Ce a spus Xherdan Shaqiri, mijlocașul Elveției?

*E extrem de dezamăgitor să pierdem un avans de două goluri. N-avea voie să ni se întâmple așa ceva, mai ales acasă. Nu știu exact ce s-a întâmplat, însă am fost prinși pe contraatac de două ori. Nu trebuia să se întâmple așa ceva.

*Ce s-a întâmplat n-are nicio legătură cu schimbările făcute. Până la urmă, la echipa națională joacă cei mai buni fotbaliști, deci nu contează cine a intrat. Trebuie să dai randament, când intri pe teren. A fost vina noastră că am pierdut avansul de două goluri, le-am făcut un cadou adversarilor.

*Totuși, am făcut un joc bun, mai ales în prima repriză. Suntem, în continuare, pe drumul cel bun și trebuie să luăm ce e pozitiv din acest joc, iar în viitor să ne îmbunătățim. Obiectivul e Germania (n.r. – calificarea la Euro 2024, turneu găzduit de Germania). N-am pierdut meciul, dar se simte ca un eșec.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite