Drama Ralucăi Olaru: De ce a fost nevoită să-şi încheie cariera în proba de simplu şi cum s-a chinuit aproape un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: prosport.ro
FOTO: prosport.ro

Raluca Olaru a fost selecţionată în echipa de Fed Cup a României pentru semifinala cu Franţa de la Rouen (20-21 aprilie). Dintre toate componentele lotului, probabil, are şi povestea cea mai tristă.

Tenisul a devenit un sport foarte popular în România, odată cu ascensiunea Simonei Halep în clasamentul mondial. Foarte mulţi părinţi visează acum să aibă un copil care să dea lovitura în sportul-alb şi să câştige munţi de bani.

Probabil însă, o jucătoare de talia Simonei Halep se naşte o dată la 50 de ani în România şi nici măcar rezultatele strălucitoare din perioada junioratului nu reprezintă vreo garanţie a succesului. Invitată în studioul Digi Sport, Raluca Olaru (30 de ani), şi-a expus povestea carierei, confirmând că e extrem de greu să reuşeşti în tenis, unde cerinţele financiare şi uzura fizică sunt uriaşe.

Ce a povestit Raluca Olaru?

*Mi-a fost foarte greu să aleg să joc doar la dublu, mai ales că la junioare am avut un parcurs foarte bun. Am câştigat US Open, la 18 ani, apoi plecasem bine şi la simplu. Cel mai bun loc al meu a fost atunci când am ajuns în Top 50 WTA, dar a intervenit accidentarea. 

*Nu mai aveam bani, nu aveam cu ce să mai merg pe la turnee şi a fost un moment de cumpănă! Apoi, am zis să încerc doar la dublu, pentru că terenul era mai mic, mi-am zis că mă mişc mai puţin, plus că puteam juca şi mai multe turnee WTA pe baza clasamentului de dublu. La acele turnee aveam fizio, doctor, detalii care contează foarte mult.

*La primul meu turneu am jucat finala, după care, l-am câştigat pe al doilea, de la Nurnberg. De acolo am început să cresc!

*Am fost nevoită să o iau de la zero. La un moment dat m-am gândit să revin şi la simplu, simţeam că încă mai am calităţi, dar acum clasamentul meu e zero şi ar trebui să renunţ de tot la dublu. Aşa că prefer să-mi îmbunătăţesc stilul aici, pentru că-mi place proba de dublu.

*La mine, prima accidentare a fost la încheietura mâinii stângi, când jucam simplu. Eram deja în prima sută, dar accidentarea a venit de nicăieri, după perioada de antrenament dintre sezoane. Eram la Melbourne şi nu mai puteam de durere. Efectiv, nu ştiam ce să fac. Am fost şi în Germania la control, dar a durat foarte, foarte mult până când i-am dat de cap şi a trecut durerea! Un an de zile am jucat numai cu dureri!

*Nu mă antrenam bine, nu eram la capacitate maximă, apoi, după un an, a trebuit să trag pentru a intra în ritm.

*A urmat o accidentare la călcâi. Nu puteam să merg de durere! De la o oră încolo, de meci sau de antrenament, durerea era foarte mare!

35 e locul pe care îl ocupă Raluca Olaru în clasamentul mondial de dublu. E a doua româncă aici, după Mihaela Buzărnescu (30 WTA la dublu).   
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite