Djokovici, decizie-bombă după criza din 2024: anunțul sârbului face înconjurul lumii tenisului

0
Publicat:

2023 a fost un an în care Novak Djokovici a făcut furori în circuitul ATP, câștigând Grand Slam-urile de la Australian Open, French Open și US Open, fiind învins doar la Wimbledon, la capătul unei finale de aproape cinci ore. Cu asemenea standarde înalte, e lesne de înțeles de ce 2024 e, deocamdată, o mare dezamăgire pentru liderul mondial.

Novak Djokovici
Novak Djokovici

Nole – va împlini 37 de ani pe 22 mai – a pierdut în semifinalele Australian Open, aceasta fiind prima sa înfrângere, la Melbourne, după șase ani! Apoi, a venit și eliminarea șocantă de la Indian Wells, în optimi, în fața italianului Nardi (20 de ani). Care, la ora meciului, ocupa locul 123 în lume. Drept urmare, a devenit jucătorul cu cel mai slab clasament care l-a bătut în ultimii ani pe Djokovici!

Cu 8 victorii și 3 înfrângeri în acest sezon, Novak a trecut la măsuri dure. Mai întâi, s-a retras de la Miami Open. Iar astăzi, potrivit Eurosport, a anunțat despărțirea de antrenorul său din 2019, Goran Ivanisevici, un fost jucător legendar, la rândul său. Sârbul a făcut acest anunț printr-o postare emoționantă pe Instagram.

Ce a scris Novak Djokovici?

*Îmi amintesc clar momentul în care l-am invitat pe Goran să facă parte din echipa mea. Era 2018, iar eu și Marian (n.r. - Vajda) căutăm să inovăm și să aducem puțină magie duo-ului nostru. De fapt, n-am adus doar un serviciu nou în jocul meu, ci și multe hohote de râs, distracție, recorduri doborâte și multe turnee de Grand Slam.

*E timpul să menționez și o mică dramă: eu și Goran am decis să nu mai lucrăm împreună acum câteva zile. Relația noastră pe teren a avut suișuri și coborâșuri, dar prietenia noastră a fost întotdeauna solidă. Mulțumesc pentru tot, prietene. Te iubesc!

7-14

aprilie e perioada în care se va juca turneul de la Monte Carlo care va marca revenirea lui Novak Djokovici în circuitul ATP.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite