Dialogul cu Halep, bulversant pentru jurnalistul Euronews: detaliul îngrijorător remarcat de Tokunbo Salako

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep (32 de ani) și-a pregătit tacticos interviurile, de când a ajuns implicată într-un caz ultramediatizat de dopaj. La începutul anului, când Agenția Internațională de Integritatea Tenisului (ITIA) a tot solicitat și a obținut amânarea audierilor, constănțeanca a ieșit în presă și s-a plâns de această situație, catalogând-o o mare nedreptate.

Salako jpg

Apoi, după audierile din luna iunie de la Londra, când așteptarea verdictului părea că se prelungește la nesfârșit, Halep a vorbit, din nou, cu presa. De această dată, cu Eurosport România, arătându-se revoltată din cauza așteptării, insistând că e nevinovată.

Din păcate pentru Halep, aceste apariții media n-au fost, finalmente, în avantajul ei. Fiindcă ITIA, atacată vehement de româncă, a cerut o suspendare de 6 ani pentru aceasta, iar Sport Resolutions, tribunal independent criticat pentru lentoarea cu care s-a mișcat, i-a aplicat fostului lider WTA o suspendare de 4 ani pe data de 12 septembrie.

Acum, în așteptarea audierilor de la TAS – vor avea loc, între 7-9 februarie 2024 – Halep s-a deplasat, la Paris, și a discutat cu jurnalistul Euronews, Tokunbo Salako. Pentru acesta, interviul obținut a fost mare lovitură profesională. Și, potrivit Euronews România, chestionat despre ce impresie i-a lăsat dialogul cu Halep, Tokunbo Salako a remarcat un detaliu îngrijorător în ceea ce privește starea de spirit a Simonei.

Ce a povestit Tokunbo Salako după dialogul cu Simona Halep?

*Clar e dezamăgită, dar nu e total scoasă din joc. Desigur, majoritatea jucătorilor de tenis se confruntă cu dezamăgiri săptămânal, pentru că mulți jucători de tenis au parte de înfrângeri mai multe decât victorii. Dar (n.r. – cu referire la cazul Halep), acesta a fost într-adevăr, parafrazând-o pe Regina Elisabeta, un an oribil (n.r. – pentru Simona).

* Clar, a suportat un șoc enorm și, așa cum spune ea în interviu, și-a dedicat toată viața tenisului. Desigur, testul antidoping e ceva obișnuit pentru jucătorii profesioniști, iar pentru ea să fie găsită vinovată în aceste circumstanțe nu numai că i-a lăsat un gust amar, dar chiar a devastat-o.

*E evident că Simona Halep nu acordă prea multe interviuri internaționale, e o persoană care, în mod firesc, e destul de sfioasă, poate puțin un pic timidă când e să vorbească cu mass-media.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite