Dezvăluirile continuă după eşecul gimnasticii feminine: „Au dezbinat totul, între fete există o ură de nedescris!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gimnastele noastre
Gimnastele noastre

Eşecul gimnasticii feminine româneşti, care nu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, scoate la iveală noi lucruri incredibile.

Silvana Peng, mama Asianei Peng, o sportivă cu mamă româncă şi tată chinez, spune ce s-a întâmplat la lotul naţional. 

"Pe lângă starea de depresie creată de antrenori permanent în lot, pentru că copiii erau depresivi toţi... Când aduci nişte nimeni pe post de mari şi tari şi consacraţi, numiţi de domnul Stoica... Ei habar n-au de capul lor, dar să unească. Au dezbinat total, între fete a existat o ură de nedrescris. Cum ajuns Asiana la lot, Popa a strâns întreg colectivul de fete la ea în cameră şi le-a spus 'cu Peng nu aveţi ce discuta'. Dovadă că pe parcursul celor trei ani, Asiana a stat singură în cameră. 'Cât mai puţin cu Asiana, că e galbenă'. Îi dădeau indicaţii la paralele în chinezeşte. Asta înseamnă să-ţi baţi joc de copil. Ce vină are un copil?", a spus Silvana Peng la realitatea.net

."A fost o mixtură, deci la cele 19 fete cooptate în decembrie 2012 la Complexul Olimpic Izvorani, colectivul e foarte clar. Se poate vedea pe site-ul Federaţiei Române de Gimnastică (FRG), coordonatori sunt soţii Bitang şi Bellu, iar lotul de antrenori aduşi atunci de domnul Stoica (Adrian Stoica, preşedintele FRG, n. red) Adela Popa şi Coroiu Ioan - unul la sărituri, unul la paralele. Femeie la sărituri... asta e modă în România, dovadă sunt rezultatele de la sărituri. Nu ştiu un maratonist ce ar căuta la lotul olimpic; asta este domnul Coroiu. Poate pe patalamaua obţinută la specializare scrie 'gimnastică', dar e luat de pe nicăieri... Domnul Coroiu a ajuns în sistem adus de Adela Popa, o 'emerită' a gimnasticii, o 'consacrată', o selecţioneră a României de performanţă. S-a greşit, trebuie aduşi acolo oameni de calitate din toate punctele de vedere. Popa şi Coroiu au coordonat, ei au tăiat, au spânzurat, au condus, iar rezultatele se văd. (...) Sunt tot soiul de interese. E o lume atât de murdară, cum eu nu mi-am putut închipui", a adăugat ea la "Realitatea pe net".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite