Declaraţia surprinzătoare a arbitrului care l-a eliminat pe Zidane în finala Cupei Mondiale din 2006

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Momentul eliminării francezului Zinedine Zidane în finala Cupei Mondiale din 2006 după o altercaţie cu Marco Materazzi este unul dintre incidentele sportive asupra căruia nu există până în prezent o variantă comun acceptată, arbitrul de centru al acelui meci oferind într-un interviu o declaraţie surprinzătoare.

La şapte ani după ce s-a petrecut incidentul, cea mai cunoscută lovitură cu capul, dată unui adversar, din istoria fotbalului, acest subiect revine în atenţia publică.

Toţi actorii acelui episod au spus propria versiune,în afara arbitrului care la eliminat pe Zidane în finala Cupei Mondiale de fotbal din Germania 2006.

Într-un interviu acordat revistei de fotbal britanică „Blizzard”, argentinianul Horacio Elizondo a explicat faptul că nu a văzut nimic, iar asistenţii săi de la tuşe, de asemenea, nu au văzut momentul.

După fluierul final, antrenorul Franţei din acel moment, Raymond Domenech, a glumit cu privire la introducerea probelor video în timpul meciului, premieră în istoria fotbalului, spunând că cel de-al patrulea arbitru fiind cel care influenţat luarea deciziei prin modul în care, probabil, au fost date imaginile.

„În momentul în care Materazzi a căzut la pământ, mingea era în joc în celălalt capăt al terenului, fiind concentrat în acel loc”, a declarat Elizondo, citat de cotidianul „Le Monde”.

Arbitrul a declarat că nu vrut să-l elimine pe Zidane fără să vadă probe”. A decis să meargă la unul din arbitrii de tuşă, care i-a spus că nu a văzut nimic. În urme acestei afirmaţii a declarat că s-a concentrat şi a luat decizia de a scoate cartonaşul roşu.

Ceea ce este ştiut este dacă al patrulea arbitru a recurs la proba video pentru a-l anunţa pe Horacio Elizondo. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite