De la Dinamo II la Bayern Munchen: Ion Marin a povestit ce surpriză neplăcută îi aşteaptă pe superjucătorii lui Guardiola

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În România, ultima experienţă a tehnicianul de 58 de ani a fost pe banca tehnică a „câinilor“ în ligile inferioare. Diseară, de la ora 17.30, „Săpăligă“ îl va înfrunta pe marele Pep Guardiola într-un amical pentru care s-au plătit foarte mulţi bani.

La fel ca orice club mare, Bayern Munchen foloseşte perioada de pregătire nu doar pentru antrenamente, ci şi pentru a câştiga mulţi bani. Cea mai puternică echipă din lume a ales să se pregătească în această iarnă în Qatar, dar azi va da o fugă până în Kuweit pentru un amical cu campioana Al-Kuwait, pregătită de Ion Marin din 2012.

Chiar dacă e doar un meci de verificare, „Săpăligă“ s-a pregătit serios pentru confruntarea cu campioana Germaniei, a Europei şi a lumii. „Ceva emoţii am! Până la urmă, neamţul e neamţ, nu ţine cont că e amical sau oficial şi îţi dă câte goluri poate. De o săptămână pregătesc acest amical. Am muncit la organizarea echipei, la faza defensivă. Am vorbit foarte mult cu jucătorii ca să-i pregătesc din punct de vedere psihic, fiindcă întâlnim campioana campioanelor“, a povestit „Săpăligă“ pentru stiridesport.ro.

El a dezvăluit şi mesajul său pentru jucătorii săi care, cu excepţia celor patru stranieri, sunt amatori. Adică în timpul zilei se duc la muncă, iar seara se prezintă la antrenamente. „Ei sunt în lumea lor. Râd, glumesc. Eu le-am zis să aibă curaj, obrăznicie, să joace fotbal, să nu se bage cu fundul în poartă. Oricum, nu cred că Guardiola o să joace în formula completă“, a continuat fostul tehnician al lui Dinamo.

Acesta a povestit că arabii au plătit o grămadă de bani pentru testul cu bavarezii, însă le-au pregătit şi o „capcană“. „Cel care finanţează Al-Kuwait a plătit o sumă destul de mare pentru acest meci, dar nu ştiu cât exact. Important e că e un amical din care va câştiga toată lumea. Ei, bani, noi imagine, experienţă. Din păcate, terenul pe care o să jucăm e în condiţii foarte proaste. Aproape că n-are iarbă. În plus, a şi plouat în ultimele zile. Pe un asemenea teren, jucătorii se pot accidenta mai uşor, iar echipa mai tehnică va fi în dificultate. Pot să spun că starea terenului o să fie un avantaj pentru noi“, a adăugat Ion Marin.

1

milion de euro a încasat Bayern Munchen pentru merge în Kuweit pentru un amical cu campioana ţării.

L-a spulberat pe Maradona în Emirate

Bayern Munchen e cea mai tare echipă împotriva căreia a jucat antrenorul Ion Marin, însă Josep Guardiola nu e cel mai important nume pe care „Săpăligă“ l-a avut drept adversar. În octombrie 2011, pe când se afla pe banca celor de la Dubai SC, „Săpăligă“ a învins Al-Wasl, pregătită de Diego Maradona la vremea respectivă, într-un meci de cupă. Scorul? 5-0 pentru Ion Marin! „Săracu' Maradona a învăţat româneşte după meciul cu noi. Mi-a zis: <<M-ai surprins! Unde ai lucrat înainte?>>, a povestit „Săpăligă“ despre duelul său cu „El Pibe D’Oro“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite