Dan Petrescu, spre un dezastru: Borne groaznice atinse cu CFR în doar 7 zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Petrescu, două înfrângeri în ultimele două meciuri
Dan Petrescu, două înfrângeri în ultimele două meciuri

Avansul uriaş al CFR-ului, de 8 puncte faţă de locul 2, s-a „topit“. E consecinţa unui joc foarte slab, demn de o echipă care s-a văzut cu sacii în căruţă, dar care acum „tremură“, adunând nişte statistici alarmante.

CFR Cluj continuă să înregistreze un sezon istoric. Doar că acum două etape, ardelenii erau pe cai mari, pe când acum sunt în cădere liberă!

În doar şapte zile, echipa lui Dan Petrescu a dat cu piciorul la avansul de 8 puncte pe care îl avea faţă de FCSB, ocupanta locului 2. Era cea mai mare diferenţă de puncte între primele două clasate, după trei etape din play-off. Au urmat două partide pierdute cu Craiova şi FCSB. Brusc, dintr-o echipă aflată cu o mână pe titlu, al 5-lea câştigat la rând, formaţia din Gruia a ajuns într-o criză fără precedent, în ultimii ani!

După 2-3 cu Craiova, în deplasare, a venit eşecul cu FCSB, acasă, scor 0-1. Iar dacă în Bănie, ardelenii au avut o cădere inexplicabilă, în ultimele 38 de minute, pierzând de la 2-1 cu 2-3, duminică, CFR a fost de-a dreptul „anesteziată“, pe tot parcursul meciului! Degeaba s-au plâns clujenii de eliminarea lui Susici, în minutul 43, când bosniacul l-a faultat pe Olaru, trimiţându-l la spital. Nici cât timp s-a jucat 11 la 11, formaţia din Gruia n-a arătat altceva decât un joc slab, de mică ciupeală. Pe scurt, CFR s-a prezentat la confruntarea cu FCSB, în speranţa de a smulge un egal prin care să-şi păstreze avansul de 5 puncte faţă de locul 2. Şi cum şi-a propus puţin, echipa a înregistrat al doilea eşec la rând, în play-off.

Ca să vedem când a fost ultima stagiune în care formaţia din Gruia a avut două înfrângeri la rând, în campionat, trebuie să ne întoarcem cu mult în timp. Mai precis, în 2016-2017. Adică, ultimul sezon în care clujenii n-au luat titlul. Atunci, CFR a încheiat play-off-ul pe locul 4 din 6, la 11 puncte de campioana Viitorul. La vremea respectivă, clujenii au încheiat play-off-ul în genunchi, cu trei eşecuri succesive: 0-3 cu CS U Craiova (acasă), 0-3 cu Dinamo (acasă), 0-1 cu Viitorul (în deplasare). Vasile Miriuţă se afla atunci pe banca CFR-ului.

După 342 de zile...

Odată cu înfrângerea cu FCSB, clujenii au bifat şi încă o statistică alarmantă în campionat. Până duminică seară, când a fost învinsă de FCSB, CFR nu mai pierduse pe teren propriu de... 342 de zile! Ultima înfrângere, acasă, în Liga I, data din 10 mai 2021, 0-1 cu Sepsi. Atunci, antrenor la CFR era Edward Iordănescu. După acest rezultat, au urmat trei victorii, în ultimele trei runde din play-off, dintre care două cu Craiova şi cu FCSB, principalele contracandidate la titlu. CFR a luat titlul la o diferenţă de 9 puncte faţă de locul 2, ocupat de FCSB.

Şi încă o statistică care le dă emoţii clujenilor: odată cu înfrângerea de duminică seară, ei au înregistrat primul eşec în campionat, acasă, în faţa FCSB-ului, după opt ani. Concret, ultima victorie a roş-albaştrilor, la Cluj, în Liga I data din 10 august 2014, scor 1-0. În acea stagiune, 2014-2015, FCSB a câştigat ultimul titlu.

18 meciuri fără înfrângere avea CFR, acasă, în campionat până duminică seară. Bilanţul clujenilor: 16 victorii, 2 remize.  

Liga I, play-off, etapa a V-a

Sâmbătă

Voluntari - FC Argeş 0-1

Farul - CS U Craiova 0-3

Duminică

CFR Cluj - FCSB 0-1

Clasament

1. CFR Cluj 45 de puncte

2. FCSB 43p

3. CS U Craiova 39p

4. Voluntari 30p

5. Farul 28p

6. FC Argeş 27p

*Locul 1 participă în preliminariile Ligii Campionilor, iar locul 2 şi 3 în preliminariile Conference League.

*Locul 3 va juca baraj cu câştigătoarea barajului dintre locurile 1 şi 2 din play-out pentru un loc în preliminariile Conference League.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite