Becali, în delir: FCSB, victorie uriaşă în faţa CFR-ului! Minunea se poate înfăptui de Paşte VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şutul deviat al lui Octavian Popescu a adus o victorie uriaşă pentru FCSB
Şutul deviat al lui Octavian Popescu a adus o victorie uriaşă pentru FCSB

CFR a încercat să păcălească fotbalul. Încă o dată! Şi a plătit preţul. Unul extrem de mare. După două înfrângeri succesive, cu Craiova şi acum cu FCSB, formaţia din Gruia a ajuns să „tremure“ pentru un titlu pe care, la un moment dat, părea că îl are în buzunar.

O fi CFR Cluj echipa care domină fotbalul românesc de vreo patru ani şi jumătate, cu un antrenor competent, Dan Petrescu, care şi-a demonstrat priceperea, însă, uneori, de fapt, destul de des, practică un fotbal atât de urât, încât te şi întrebi cu ce calităţi rezistă oare în fruntea clasamentului?

Un posibil răspuns are legătură cu zicala cu „rege în ţara orbilor“. Într-adevăr, CFR e echipa cea mai performantă într-un fotbal neperformant, cel românesc. 

Duminică seară, în derby-ul cu FCSB, în prima repriză, formaţia din Gruia a mai oferit un joc dezolant. Iar duelul „antrenorilor“ a fost câştigat nu de cel aflat pe bancă, ci de omul din faţa televizorului, cu telefonul mobil în mână. Adică, de Gigi Becali. 

FCSB n-a marcat, însă a jucat fotbalul mai plăcut ochiului, cu acţiuni ofensive mai bine legate, cu şuturi pe poartă şi, per ansamblu, cu o atitudine pozitivă. CFR, de partea cealaltă, a lăsat impresia că n-are nicio idee ofensivă şi că a venit pentru un 0-0 care să păstreze distanţa de 5 puncte faţă de FCSB, ocupanta locului 2. 

Doar că, în minutul 43, planurile lui Dan Petrescu au fost date, cu siguranţă, peste cap de eliminarea lui Susici. Bosniacul de 31 de ani a avut o intrare prostească la Olaru, la mijlocul terenului, sub ochii arbitrului Istvan Kovacs, care a acordat „roşu“, fără să stea pe gânduri. A fost un fault atât de dur, încât Olaru, cel mai în formă jucător al FCSB-ului, nici n-a mai putut continua partida, fiind dus cu salvarea la spital!

VEZI FAULTUL EXTREM DE DUR AL LUI SUSICI LA OLARU

La pauză, scorul a fost 0-0, însă FCSB, deşi a pierdut un om de bază, punctase deja la capitolul de încredere, simţind că are în faţă o adversară care e de bătut, mai ales după eliminarea lui Susici!

Bară pentru FCSB în debutul părţii secunde

După pauză, în primele minute, s-a văzut şi mai clar superioritatea FCSB-ului! În primele cinci minute, bucureştenii au avut trei acţiuni periculoase. Printre care şi o bară a lui Iulian Cristea, după o lovitură de colţ (49).

Paradoxal, golul a venit în minutul 74, când meciul scăzuse în intensitate, iar FCSB părea că intrase şi ea în ritmul somnifer al CFR-ului. Un şut expediat de Octavian Popescu a fost deviat în poartă, lăsându-i pe Bălgrădean fără nicio şansă.

Cu un om în minus şi cu un joc palid până atunci, CFR s-a văzut, brusc, nevoită să renunţe la tentativa de a păcăli fotbalul pentru a smulge un punct şi a ţine FCSB la 5 puncte distanţă. Prea puţin, prea târziu însă! 

S-a terminat 1-0 pentru FCSB, iar echipa lui Dan Petrescu, care avea 8 puncte peste locul 2 după primele trei runde de play-off, îşi vede acum avansul micşorat la doar 2 puncte! Iar etapa viitoare, de Paşte, minunea se poate înfăptui pentru echipa lui Gigi Becali. Pentru că dacă FCSB va învinge Farul, în deplasare, iar CFR va pierde pe terenul Voluntariului, atunci formaţia bucureşteană va trece pe locul 1, după etapa a 6-a!

CITEŞTE ŞI:

Dan Petrescu, un car de nervi: A găsit vinovatul după eşecul devastator al CFR-ului cu FCSB VIDEO

VEZI GOLUL MARCAT DE OCTAVIAN POPESCU

Liga I, play-off, etapa a V-a

Sâmbătă

Voluntari - FC Argeş 0-1

Farul - CS U Craiova 0-3

Duminică

CFR Cluj - FCSB 0-1

Clasament

1. CFR Cluj 45 de puncte

2. FCSB 43p

3. CS U Craiova 39p

4. Voluntari 30p

5. Farul 28p

6. FC Argeş 27p

*Locul 1 participă în preliminariile Ligii Campionilor, iar locul 2 şi 3 în preliminariile Conference League.

*Locul 3 va juca baraj cu câştigătoarea barajului dintre locurile 1 şi 2 din play-out pentru un loc în preliminariile Conference League.

Liga I, play-out, etapa a V-a

Vineri

Chindia - Botoşani 1-2

Mioveni - Dinamo 2-0

Sâmbătă

Sepsi - UTA 1-0

Duminică

„U“ Craiova - Clinceni 4-0

Luni

Rapid - Gaz Metan 20.30

Clasament

1. Sepsi 33p

2. Rapid 32p

3. Botoşani 32p

4. „U“ Craiova 28p

5. UTA 26p

6. Mioveni 25p

7. Chindia 22p

8. Dinamo 13p

9. Clinceni 1p*

10. Gaz Metan -25p*

*Clinceni a pierdut 6 puncte, iar formaţia din Mediaş a fost penalizată cu 26 de puncte. Ambele grupări au fost sancţionate din cauza datoriilor. 

**Locurile 9 si 10 retrogradează direct. Locurile 7 şi 8 joacă baraj de menţinere / promovare cu locurile 3 şi 4 din liga a doua.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite