Dacă Halep nu e, nimic nu e: cum s-au dus în cap Tecău şi Mergea în acest sezon, după un 2015 excelent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Argintul de la Jocurile Olimpice din 2016 a venit după un meci în care Tecău (stânga) şi Mergea au pornit cu prima şansă
Argintul de la Jocurile Olimpice din 2016 a venit după un meci în care Tecău (stânga) şi Mergea au pornit cu prima şansă

De multe ori criticată vehement, Simona Halep e, deocamdată, singurul om din sportul românesc capabil de a rămâne în elită an de an.

Constănţeanca va încheia 2016 pe locul 4 mondial şi, pentru al treilea sezon consecutiv, s-a calificat pentru Turneul Campioanelor. 

Ar trebui să ne convingem de dimensiunile acestei performanţe, analizând sezonul pe care l-au avut Horia Tecău şi Florin Mergea în circuitul masculin, în proba de dublu. Din păcate pentru cei doi, după un 2015 excelent, ei n-au reuşit să ţină ştacheta sus şi în acest an.

Nicio şansă la Paris

Ultimul episod care a întregit un 2016 dezamăgitor a venit în weekend. Perechea Tecău – Rojer avea nevoie să ajungă cel puţin în semifinalele de la Paris pentru a prinde un loc la Turneul Campionilor de la Londra. 

Era un obiectiv crucial pentru cuplul româno-olandez care, anul trecut, a câştigat în Anglia, impunându-se în finala cu Mergea şi Bopanna. Din păcate, la Paris, Tecău şi Rojer au fost eliminaţi chiar după primul meci disputat, pierzând în optimi cu americanii Monroe / Sock, scor 6-2, 3-6, 7-10. A fost finalul unei stagiuni mult sub aşteptări în care Horia şi „Jules“ se pot lăuda doar cu:

*Trofeul de la Madrid

*Finală pierdută la Cincinnati

Prin comparaţie, în 2015, cei doi au cucerit trei trofee (Rotterdam, Wimbledon, Londra) şi au fost şi de două ori finalişti (Sydney, Nisa).

Mergea, irascibil şi ironic

Dacă Tecău şi Rojer au fost, totuşi, până în ultimul moment în cursă pentru calificarea în Turneul Campionilor, în schimb, învinşii lor din 2015, Mergea şi Bopanna nici n-au mai existat ca şi cuplu. 

Cei doi s-au despărţit după ce Florin i-a reproşat indianului lipsa sa de devotament. 

Apoi, Mergea a ales să facă echipă cu Dominic Inglot de la mijlocul acestui sezon. N-a fost singura ceartă provocată de Mergea în 2016. După ratarea aurului olimpic într-o finală în care el şi Tecău au fost favoriţi în faţa dublului spaniol format din Nadal şi Lopez, Mergea l-a ironizat pe jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Motivul? CTP a remarcat ziua slabă pe care a prins-o Florin în finala de la Rio de Janeiro. 

Cu ce s-a ales Mergea după 2016? Cu un titlu cucerit, la Bucureşti, alături de Tecău şi cu trei finale pierdute (Sydney, Madrid, Rio de Janeiro).

Moment istoric

Învins în sferturile de la Paris de Marin Cilici (Croaţia, 10 ATP), Novak Djokovici va pierde, începând de astăzi, locul 1 mondial. El va fi detronat de Andy Murray, acesta fiind primul lider mondial britanic din era modernă a tenisului masculin. De asemenea, în noua ierarhie ATP, Federer, accidentat, va pica pe 16, el părăsind Top 10 pentru prima dată după 2002. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite