CTP ştie de ce Simona Halep „se îneacă psihic“ la mal la meciurile din 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a părăsit turneul de la Doha, după numai un meci jucat, pierzând uluitor în faţa rusoaicei Elena Vesnina, locul 118 în lume.

Cristian Tudor Popescu a comentat pe republica.ro situaţia Simonei Halep, identificând o cauză serioasă pentru care ea are aceste rezultate nesatisfăcătoare. "Cred că acest „înec la mal” psihic a fost cauzat şi de un factor simplu, dar necruţător: numărul de meciuri al Simonei în ultimele 7 luni a scăzut dramatic faţă de perioada similară de acum un an. Antrenamentele sunt foarte bune, dar lipsa meciurilor dure de concurs în faze superioare îţi slăbeşte în primul rând rezistenţa mentală. E un cerc vicios în care intri când pierzi repetat în turul 1 sau 2...", a scris CTP, 

El apreciază foarte mult atitudinea Monicăi Niculescu. "Acest cerc a izbutit să-l rupă Monica Niculescu, avansând în turul 3, după 3 ceasuri de bătălie crâncenă cu Jelena Janković. Din motive tehnice, nu am putut vedea până la capăt meciul Monicăi, dar n-am cum să greşesc spunând că izbânda i-a fost adusă de jocul ei inteligent şi variat, cu slaisuri, scurte, loburi şi, mai ales, de faptul că, spre deosebire de Simona, nu termină niciun meci cu capul în pământ, trage de ea fizic şi psihic până la ultima minge. Egalată după ce a condus cu 5-2 în setul decisiv, şi-a păstrat determinarea şi a smuls un 7-5.

Încă o dată, regret că nu avem o SiMonica..."

Citeşte integral editorialul lui Cristian Tudor Popescu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite