Creşte suspansul: s-a anunţat când va veni verdictul în războiul Viitorul – FCSB

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali
Gigi Becali

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne ne va spune dacă titlul câştigat pe teren rămâne în vitrina Viitorului sau dacă el va merge la echipa lui Gigi Becali.

Un nou punct de vedere, de această dată venit dinspre Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), le dă speranţe oficialilor de la FCSB.

După ce în ultimele zile s-a speculat că audierile în cazul ajuns la TAS vor începe abia la 12, 13 iulie, întrucât Federaţia Română de Fotbal (FRF) ar fi cerut o amânare pentru a-şi pregăti apărarea, directorul de comunicare din cadrul LPF a venit cu o altă variantă.

„Tribunalul de la Lausanne va judeca acest caz până la data limită, 14 iulie. Dacă UEFA n-are un verdict până pe 14 iulie, orice verdict ulterior nu va mai fi luat în calcul. Şi asta pentru că nu numai că se trage la sorţi, dar se şi joacă foarte repede“, a declarat Marius Mitran la sport.ro.

De ce data de 14 iulie e importantă?

E crucial să vină un verdict de la TAS până la 14 iulie, deoarece în funcţie de el, UEFA va stabili echipa românească pusă pe ruta campioanelor şi cea care va porni pe ruta non-campioanelor în preliminariile Ligii Campionilor.

Dacă FCSB va avea câştig de cauză la Lausanne până la 14 iulie, când are loc tragerea la sorţi pentru preliminarii, atunci ea va merge pe ruta campioanelor, urmând a fi şi cap de serie. Astfel, trupa finanţată de Gigi Becali va avea şanse mai mari de a ajunge în grupele Ligii Campionilor.

Dacă va pierde însă la TAS sau dacă verdictul nu va veni până la 14 iulie, atunci Viitorul, fără a a fi cap de serie, va porni pe ruta campioanelor, în timp ce FCSB va merge pe ruta non-campioanelor, urmând a fi plasata în urna outsiderelor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite