Craiova, reacție în scandalul sexual cu Mangia: De ce au renunțat oltenii la antrenorul italian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acuzat de hărțuire sexuală, în Malta, unde a fost suspendat temporar din funcția de selecționer până la finalizarea anchetei federației, Devis Mangia (48 de ani) a primit o lovitură și din România, unde a fost antrenor, la CS U Craiova, între mai 2017 – aprilie 2019.

Devis Mangia, imagine pătată după evenimentele din ultimele zile. FOTO: Facebook
Devis Mangia, imagine pătată după evenimentele din ultimele zile. FOTO: Facebook

Prezentă la emisiunea „GSP Live“, moderată de Costin Ștucan, mama lui Răzvan Popa (25 de ani), fost jucător al oltenilor, a povestit că și fiul său a avut de suferit din cauza lui Mangia. „Răzvan mi-a spus că a avut un şoc la o întâlnire, în momentul în care acest antrenor (n.r. – Devis Mangia) a început cu avansuri, cu propunere indecente, toate astea în timp ce începuse să se masturbeze în faţa lui! L-am anunțat pe Rotaru (n.r. – Mihai Rotaru, patron CS U Craiova), dar zis că nu poate face nimic pentru că ar însemna destabilizarea clubului. Ce-i drept, ulterior, a renunțat la Mangia“, a povestit Alexandra Popa.

După aceste declarații, clubul CS U Craiova a reacționat printr-un comunicat: 

*Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, cu privire la un posibil comportament reprobabil al antrenorului Devis Mangia, suntem în măsură să facem următoarele declaraţii publice:

-La vremea respectivă, a existat o sesizare făcută de către familia unui jucător şi, aşa cum era firesc, clubul nostru a declanşat o anchetă internă, în baza căreia să putem lua o decizie corectă. În urma cercetărilor, aspectele sesizate nu s-au confirmat, existând mai multe elemente care au conturat, mai degrabă, o situaţie diferită. Singurele dovezi erau afirmaţiile familiei, care nu s-au coroborat cu nicio altă mărturie sau probă fizică.

-Menţionăm că, la vremea respectivă, membrii familiei ne-au expus o versiune mult mai puţin detaliată a celor ce s-au întâmplat, multe dintre amănuntele dezvăluite astăzi lipsind din narativul domniilor lor sau fiind contrare celor afirmate atunci.

-În ciuda acestor aspecte, pentru a proteja clubul, jucătorul şi celelalte persoane implicate, am preferat să încheiem pe cale amiabilă contractul cu antrenorul Devis Mangia în perioada imediat următoare. Apreciem că, tot din dorinţa de a-şi proteja copilul, aşa cum am făcut şi noi, membrii familiei au păstrat tăcerea asupra acestor presupuse acte reprobabile timp de trei ani.

-Clubul nostru asigură opinia publică de faptul că nu tolerăm nicio astfel de conduită, care se abate de la regulile admise de societate, a unuia dintre angajaţii noştri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite