Craiova are antrenor: Oltenii s-au mişcat repede după ce au fost refuzaţi de Rădoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laszlo Balint a lăsat o impresie foarte bună la UTA
Laszlo Balint a lăsat o impresie foarte bună la UTA

După ce au scăpat de Laurenţiu Reghecampf (46 de ani), la finalul unor negocieri intense purtate în weekend, oficialii clubului au prezentat, astăzi, tehnicianul cu care vor aborda sezonul 2022-2023.

Tehnicianul care va pregăti CS U Craiova, în noul sezon, va fi Laszlo Balint (43 de ani). 

Acesta a readus UTA în Liga I şi a stat la formaţia arădeană, între iulie 2019 – ianuarie 2022. În cele 94 de partide la această grupare, Balint a adunat 36 de victorii, 28 de remize şi 30 de înfrângeri. 

Până să ajungă la un acord cu Balint, oltenii au fost refuzaţi de Mirel Rădoi, după cum a mărturisit preşedintele clubului, Sorin Cîrţu. „Rădoi a primit o ofertă, dar a refuzat din start. A fost primul ofertat. A zis că nu intră în calculele lui o asemenea ofertă. Să nu se supere antrenorul care o să fie numit, dar Rădoi a fost primul pe listă“, a spus Cîrţu, la emisiunea „Ora Exactă în Sport“, difuzată de Pro Arena.

Balint a şi fost prezentat, astăzi, la Craiova, iar gsp.ro a oferit declaraţiile antrenorului după întâlnirea sa cu presa.

Ce a spus Laszlo Balint?

*Mă bucur tare mult pentru încrederea conducerii. Vin foarte motivat, cu multă încredere. Sper să facem un sezon mai bun ca cel recent încheiat

*Modul în care s-a prezentat fosta mea echipă, UTA, m-a recomndat. Voi încerca să implementez spiritul de a dat tot pe teren. Vreau să implementez respectul pentru club, suporteri, oraş. Astfel, jucătorii dau tot.

*Am fost în discuţii cu Botoşani. Au fost discuţii pe repede-înainte. Am ajuns aseară la Craiova. Timpul ne-a presat cumva. Au fost lucruri agreate de ambele părţi pentru ca echipa să aibă rezultate. Ne reunim într-un cadru restrâns, din cauza jucătorilor care sunt plecaţi la naţională. O să avem un debut de sezon aglomerat.

*Pentru mine, e o onoare să fiu comparat cu Rădoi. De acum înainte, trebuie să ne concentrăm şi pe moment şi pe perspectivă, nu la ce a fost ieri, alaltăieri, acum 2 săptămâni.

*Nu putem să dezvăluim ce nume avem pe lista de transferuri, sunt jucători sub contract cu alte echipe.

E o diferenţă între lotul de la UTA şi cel de la Craiova. Suntem capabili să dezvoltăm un joc destul de ofensiv, pentru a satisface pretenţiile publicului oltean.

*Mă bucur că sunt aici, în faţa dumneavostră. Mi-am dorit mereu să fac paşi înainte. Mă bucur că şi acest moment consemnează un pas către înainte. Sunt foarte motivat să muncesc.

*Dacă vrem să obţinem ceva, trebie să facem sacrificii, să suferim. Munca trebuie să fie cuvântul de oridine. Să punem accentul pe zona în care ieşim din confort. Nu spun că asta a fost în trecut, nu vreau să fac comparaţii.

*Nu vreau să folosesc cuvinte mari, să fac promisiuni. Spun doar că vom munci de dimineaţa până seara. Prin muncă obţinem ce ne dorim. Cunosc bine echipa, nu asta e problema.

*În primul rând, mergem pe un set de principii. E clar că trebuie să implementăm filozofia mea. Trebuie să avem o exprimare coerentă în teren. În afara terenului ne raportăm la respect, la disciplină, la ambiţie. Vreau jucători care să scoată tot din fiecare minge, din fiecare metru de teren.

*Merg mult pe disciplină, organizare, un set de reguli. Pe acest drum trebuie să mergem ca să obţinem ceva important.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite