Cosmin Contra: „Normal că Spania este o echipă de speriat!” Selecţionerul a explicat misterul neconvocării lui Ţucudean

0
0
Cosmin Contra Inquam Photos / Mircea Rosca

Selecţionerul primei reprezentative a României, Cosmin Contra, a condus duminică primul antrenament dinaintea confruntări cu Spania, din preliminariile Euro-2020.

După şedinţa de pregătire, tehnicianul a vorbit cu reprezentanţii presei, cărora le-a declarat că selecţionata Spaniei este "de speriat", iar "tricolorii" trebuie să facă un joc perfect pentru a obţine un rezultat pozitiv în partida de pe Arena Naţională.

"Normal că Spania este o echipă de speriat, dar în fotbal cu o organizare bună şi cu ambiţie poţi să echilibrezi forţele. Trebuie să facem un joc perfect din toate punctele de vedere. Ei pot să prindă o zi mai puţin bună şi atunci sigur noi vom avea şansa noastră de a obţine un rezultat pozitiv. Nu pot să spun că e cel mai important meci din cariera mea, dar întotdeauna când joci pentru calificare la un turneu final meciurile sunt importante. Trăind în Spania, jucând acolo şi cunoscând mulţi jucători care sunt acum în lotul Spaniei... unii chiar mi-au fost elevi la Getafe... e clar că e un meci mai special pentru mine. Dar important e ca noi să credem că putem scoate un rezultat bun dacă vom face lucrurile foarte bine. Noi am jucat mereu bine împotriva echipelor tehnice, a echipelor care joacă fotbal. Întotdeauna ne-au plăcut aceste echipe şi am jucat bine. Noi avem probleme cu echipele nordice, care sunt fizic mult peste noi. Cred că avem şansa noastră cu Spania dacă din punct de vedere fizic şi tactic vom fi la înălţime", a spus Contra la finalul primului antrenament dinaintea partidelor cu Spania şi Malta.

Contra a explicat de ce nu a convocat jucători de la Dinamo şi FCSB: ”Au trecut prin momente nu foarte bune, din punct de vedere al jocului şi al rezultatelor. Jucătorii nu au dat randamente foarte bune şi din acest punct de vedere n-au făcut pasul spre echipa naţională, dar dacă... Peste o lună avem alte două meciuri şi dacă îşi vor reveni din punct de vedere fizic, tehnic, tactic, al rezultatelor, probabil vor face din nou pasul la echipa naţională”, a afirmat Contra.

Selecţionerul a dezvăluit că jucătorul formaţiei CFR Cluj, George Ţucudean, i-a solicitat să nu îl convoace: "Există explicaţii medicale pentru absenţa lui. Dacă el va considera necesar să le spună, le va spune. Dacă nu, eu îi respect intimitatea. E un lucru între mine şi el. Dacă va dori să explice de ce mi-a cerut să nu vină la echipa naţională, atunci va explica. Pentru că el mi-a cerut să nu vină".

La şedinţa de pregătire au fost prezenţi toţi cei 13 jucători care s-au prezentat duminică la reunire: Tătăruşanu, Nedelcearu, Rus, Chiricheş, Anton, Deac, Bordeianu, Păun, Grozav, Cicâldău, Maxim, Andone, Puşcaş. Ceilalţi se vor alătura lotului după partidele de la echipele de club.

Naţionala României va întâlni Spania, la 5 septembrie, de la ora 21.45, pe Arena Naţională din Bucureşti. Partida tricolorlor cu Malta se va disputa în 8 septembrie, de la ora 19.00, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti.

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri