Corespondenţă de la Paris: România le-a câştigat respectul francezilor. Ce au spus fanii „les blues” despre tricolori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localnicii au crezut că Griezmann şi colegii săi îşi vor strivi adversarii la meciul de deschidere de la Euro 2016. După fluierul final, cei prezenţi pe „Stade de France” au făcut o plecăciune în faţa românilor.

România s-a luptat admirabil împotriva unei echipe care a avut în componenţă mega staruri şi fotbalişti cotaţi la milioane de euro.

Imediat după fluierul final, suporterii francezi care au urmărit partida de la faţa locului au admis că nu s-au aşteptat la o astfel de prestaţie din partea tricolorilor.

“România a jucat mult mai bine decât mă aşteptam. Ei au făcut un meci excelent pe contraatac. Au jucat într-o viteză superioară Franţei. România a arătat ca o echipă foarte periculoasă. Mă bucur că am câştigat, mai ales că repriza a doua a fost foarte dificilă.

Nu mă aşteptam, totuşi, ca Franţa să învingă la scor. Credeam că va fi 2-0 sau 2-1. Şi ne aşteptam ca prima repriza să fie mai dificilă şi a doua mai uşoară, dar a fost exact invers.

La 1-0, m-a surprins penalty-ul acordat de arbitru pentru România. A fost fault în careu, dar înainte ca balonul să ajungă acolo, arbitrul ar fi trebuit să dea un fault pentru Franţa la Matuidi.

Dacă România va continua să joace aşa, cu siguranţă, se poate califica din această grupă. Jucând aşa, românii pot învinge Albania şi le pot pune multe probleme elveţienilor. Cât despre Franţa, eu cred că poate cuceri titlul european, fiindcă nu există o favorită clară la Euro 2016. Belgia, Spania, Anglia, Franţa, Portugalia sunt cam toate de acelaşi nivel”, a spus primul suporter francez abordat de “Adevărul”.

Un alt susţinător al “cocoşului galic” a remarcat organizarea impresionantă a tricolorilor.

“România mi-a lăsat o impresie foarte bună şi cred că poate ieşi din această grupă, mai ales că există varianta ca trei din patru echipe să ajungă în următoarea fază.

Am fost impresionat de defensiva României. Au dominat duelurile fizice. Franţa e o echipă capabilă de a marca trei, patru goluri pe meci, dar românii şi-au păstrat concentrarea până la final şi ne-a salvat doar golul fabulos al lui Payet. A fost un meci foarte dificil pentru noi. Cred că 1-1 ar fi fost, totuşi, un rezultat mai aproape de adevăr, mai aproape de ce s-a jucat”, ne/a spus un alt francez.

VEZI INTERVIURILE CU FANII FRANCEZI DUPĂ MECI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite