Continuă revolta la TVR. Chioțea: „Audiențele au fost de 15 de ori mai mici decât în zilele cu meciuri”

0
Publicat:

Dorin Chioțea a spus că mutarea transmisiunilor directe pe alte canale ale televiziunii publice a dus la o scădere a audienței de 15 ori decât în zilele cu meciuri.

Dorin Chioțea e unul dintre cei mai apreciați comentatori sportivi
Dorin Chioțea e unul dintre cei mai apreciați comentatori sportivi

Fostul șef al Departamentului de Sport din cadrul TVR, Dorin Chioțea, actualmente comentator sportiv la TVR și unul dintre prezentatorii din studio pentru meciurile de la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar a criticat dur decizia TVR de a muta meciul Germania-Costa Rica de pe TVR pe TVR Info.

Chioțea spune că acest lucru a dus la o scădere dramatică a audiențelor televiziunii publice, care a preferat emisiuni dedicate Zilei Naționale.

„Audiențele de aseară ale TVR1 au fost de vreo 15 de ori mai mici decât în zilele cu meciuri de la FIFA World Cup 2022. Puteau măcar SĂ ANUNŢE PE CRAWL unde se desfăşura partida Costa Rica vs Germania, aşa îţi respecţi telespectatorii din banii cărora trăieşti. Iar TVR INFO a fost în general în nota obişnuită.

Cel mai scump program din lume a fost dat la o parte ca să între o producţie de slabă calitate motivând, chipurile, respectul faţă de Ziua Naţională. Nu, nici vorbă, emisiunea a fost o încropeală care a arătat exact contrariul. Iar românii au amendat asta, că cifrele nu mint. Nu poţi masca această irosire teribilă a unor drepturi plătite cu greu din banul public nefolosindu-le la valoarea lor. Nu e doar o lipsă de cunoştinţe basic de management tv, ci şi de programare, de respect financiar. Este şi un prejudiciu care poate fi calculat pentru care decidenţii ar trebui luaţi la întrebări de Ministerul Finanţelor şi de Curtea de Conturi. Mondialul performează ca niciodată la TVR1 şi la TVR2 (aici în etapa a treia a grupelor)”, a scris Chioțea pe Facebook.

Chioțea l-a atacat și pe șeful TVR, Dan Turturică, pentru alte evenimente sportive din trecut unde a procedat greșit.

„Mai este ceva: de când e PDG, regimul Dan Turturică a reuşit o contraperformanţă halucinantă: prăbuşirea pe linie a audientelor canalelor. Sunt multe ore pe zi cu 0.0 - 0.2. El ia toate deciziile, în Comitetul Director nu mişcă nimeni. Am asistat la asemenea scene, şedinţele se filmează. Interesant, PDG nu ar trebui să se amestece editorial, dar menţinând interimatele managerilor îi poate schimba oricând. El a hotărât, absolut hilar, să nu trimită nici măcar un reporter sportiv la cursa de record mondial a lui David Popovici când TVR deţinea drepturile de transmisie! De aceea nu au existat declaraţii ale lui David din Zona Mixtă a Foro Italico, precum cele luate de Marian Olaianos imediat după cursă de la Budapesta. Culmea, Turturica a fost în tribune la Roma, e drept că în interes personal. Pentru el era de văzut, pentru plătitorii de taxe s-a făcut o mare economie!

Cei care susţin că la TVR nu ar trebui să ne intereseze audienta induc lumea în eroare cu bună ştiinţă. În televiziune, fără audienţă eşti irelevant. Nu contezi, nu exişti, vocea ta e inutilă, vocile publice devin inutile pentru că mesajele nu ajung nicăieri. SRTv a devenit televiziunea publică europeană cu cele mai mici audienţe raportate la propria ţară. Ăsta costă 100 de milioane de euro anual!”,  a mai scris Chioțea pe pagina sa de socializare.

Multipla campioană mondială, Germania, a părăsit pentru a doua oară consecutiv această competiție, după triumful din 2014.

La Mondialul din Rusia, din 2018, Germania termina pe ultimul loc într-o grupă din care mai făceau parte Suedia, Mexic și Coreea de Sud. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite