Confruntarea titanilor din baschet! La noapte e All Star Game

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kobe Bryant şi LeBron James îşi dispută titlul de MVP la spectacolul baschetbalistic al Statelor Unite. Marea supriză ar putea veni de la Michael “Air” Jordan, care împlineşte 50 de ani astazi.

A 62-a ediţie a All Star Game are loc duminică spre luni (ora 03.30, în direct la DolceSport) şi se va disputa pe arena Toyota Center din Houston. Estul conduce Vestul cu 36-25 în cel mai ataractiv duel din baschet, jucătorii întrecându-se în slam-dunk-uri şi aleey-oop-uri şi lăsând-o “mai subţire” cu apărarea.

Meciul va consfinţi recordul lui Kobe Bryant, 15 participări consecutive  în All Star Game, pentru jucătorul de 34 de ani ce a crescut într-o familie de baschetbalişti, având deschide toate uşile spre sportul de performanţă. De partea celalată, vedeta Estului e LeBron James, care a avut un destin opus: mama sa avea 16 ani când l-a născut, după care l-a plimbat prin toate Statele Unite, în funcţie de tipii dubioşi cu care trăia şi împărţea cocaină.

În orice caz, toţi jucătorii din NBA trăiesc acum pe picior mare. Kobe Bryant are cel ma mare salariu, încasând 27 de milioane de euro de la Los Angeles Lakers, în timp ce LeBron se laudă cu “numai” 17 milioane de dolari pe an.

Cum s-au făcut echipele

Fanii votează primii cinci jucători pe care vor să-i vadă în echipa de start a meciului. Apoi, cei doi antrenori mai aleg încă şapte jucători de rezervă. La rândul lor, tehnicienii formaţiilor se schimbă de la an la an, fiind aleşi după recordul de victorii în conferinţa respectivă. Totuşi, niciun antrenor nu poate conduce Estul sau Vestul doi ani la rând. Anul acesta, echipele vor fi conduse de pe margine de Gregg Popovich (San Antonio Spurs, Vestul) şi Erik Spoelstra (Miami Heat, Estul).

Jordan vrea să revină pe teren la 50 de ani!

Michael “Air” Jordan, icoana NBA, va împlini 50 de ani chiar în ziua All Star Game. În Statele Unite se speculează masiv pe o potenţială apariţie a lui Jordan la Toyota Center, urmând să joace pentru câteva minute sau măcar să fie introdus cu mare fast pentru a primi aplauzele publicului. Pe de altă parte, “Air” Jordan se antrenează normal alături de Charlotte Bobcats, echipă al cărei proprietar este. “Să nu vă miraţi dacă o să mă vedeţi pe teren la 50 de ani. Eu nu râd, să ştiţi”, a alimentat Jordan zvonurile.

Participă şi Usain Bolt

All Star Game a inceput de fapt de vineri cu meciuri între “speranţele” baschetului, concursuri de slam-dunk, de trei puncte sau de abilităţi tehnice.

Există şi un meci al celebrităţilor, iar într-una dintre echipe se va regăsi şi Usain Bolt, recordmanul jamaican la 100 de metri.

Înaintea meciului, se interpretează imnul Canadei şi al Statelor Unite de către John Legend şi Gloria Ruben. Showul de la pauză îi va aparţine Aliciei Keys.

Kevin Garnett, care bifează şi el 15 participări, dar nu consecutive, a anunţat că va fi ultimul lui All Star Game.

Echipa Vestului

Jucător Echipă Prezenţe în All Star     Voturi

Kobe Bryant   Los Angeles Lakers    15        1.591.437

Kevin Durant  Oklahoma City            4          1.504.047

Chris Paul        Los Angeles Clippers  6          929.155

Dwight Howard          Los Angeles Lakers    7          922.070

Blake Griffin   Los Angeles Clippers  3          863.832

Rezerve (alese de antrenor): Tim Duncan (San Antonio Spurs), Tony Parker (San Antonio Spurs), Russell Westbrook (Oklahoma City), LaMarcus Aldridge (Portland Blazers), David Lee (Golden State Warriors), Zach Randolph (Memphis Grizzlies), James Harden (Houston Rockets)

Echipa Estului

Jucător Echipă Prezenţe în All Star     Voturi

LeBron James Miami Heat     9          1.583.646

Carmelo Anthony       New York Knicks       1.460.950

Dwyane Wade (Miami Heat)  9          1.052.310

Rajon Rondo   Boston Celtics 4          924.180

Kevin Garnett Boston Celtics 15        553.222

Rezerve (alese de antrenor): Chris Bosh (Miami Heat), Luol Deng (Chicago Bulls), Tyson Chandler (New York Knicks), Paul George (Indiana Pacers), Jrue Holiday (Philadelphia 76ers), Kyrie Irving (Cleveland), Joakhim Noah (Chicago Bulls), Brook Lopez (Brooklyn Nets, chemat să-l înlocuiască pe accidentatul Rajon Rondo).

            

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite