Columbia plânge: Legendarul Freddy Rincon s-a stins. Momentul cumplitului accident în care şi-a pierdut viaţa VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Freddy Rincon a şi antrenat câteva echipe
Freddy Rincon a şi antrenat câteva echipe

Fostul mare internaţional columbian, Freddy Rincon (55 de ani), a făcut parte din Generaţia de Aur a naţionalei, care s-a calificat la Mondialele din 1990, 1994 şi 1998. La ultimele două turnee finale, atacantul a fost pe teren contra României.

Două zile s-a zbătut Freddy Rincon între viaţă şi moarte, după un accident rutier teribil în care a fost implicat, la data de 11 aprilie. Pe străzile pustii din Cali, în primele ore ale dimineţii, maşina în care se afla Rincon, alături de alţi patru pasageri, a fost izbită de un autobuz, după cum se poate vedea mai jos:

După acest impact violent, Rincon a suferit răni grave la cap şi a fost transportat la spital, unde a fost operat. Din păcate, n-a mai putut fi salvat şi, astăzi, s-a stins la 55 de ani. Fiul său, Sebastián Rincón (28 de ani), e, de asemenea, fotbalist profesionist, jucând la Barracas Central, în Argentnia.

Apogeul la Real Madrid. Amintiri triste cu România

Freddy Rincon a adunat 84 de selecţii pentru naţionala Columbiei, marcând 17 goluri. La Mondialele din 1994 şi 1998, de fiecare dată, el a fost pe teren, în faza grupelor, în meciurile cu România. Ambele pierdute de sud-americani: 3-1 în SUA 1994 şi 0-1 în Franţa 1998. În prima partidă, pe „Rose Bowl“ din Pasadena, Rincon a fost integralist. Patru ani mai târziu, pe „Stade Gerland“, la Lyon, din nou, a bifat toate minutele.

La nivel de club, Rincon a jucat în ţara sa, la Santa Fe şi América de Cali, după care a făcut pasul spre Europa, la Napoli. Apogeul carierei l-a atins, în perioada 1995-1997, când a jucat la Real Madrid. Aici, a adunat 21 de partide, însă n-a marcat. Ultima echipă din cariera sa a fost Corinthians (Brazilia) pentru care a jucat în 2004, adunând şapte partide şi două goluri. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite