Codașele Dinamo și Botoșani, în negocieri cu nume uriașe ale fotbalului mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dinamo este în căutarea unui antrenor, după ce s-a despărțit de Ovidiu Burcă, iar ultima clasată, FC Botoșani, își va anunța viitorul tehnician în următoarea săptămână.

Robert Prosinecki, jucător uriaș al Croației. Foto Arhivă Adevărul
Robert Prosinecki, jucător uriaș al Croației. Foto Arhivă Adevărul

După ce au fost refuzați de Liviu Ciobotariu, ”câinii” încearcă să-l convingă pe fostul mare jucător croat Robert Prosinecki să preia echipa. În prezent liber de contract, fostul jucător al Realului Madrid a antrenat-o ultima dată pe NK Rudes (prima ligă din Croația), de care s-a despărțit la începutul lunii septembrie.

Robert Prosinecki a mai pregătit naționala Croației (ca secund), Steaua Roșie Belgrad, Kayserispor (în două rânduri), naționala Azerbaijanului, naționala Bosniei, Denizlispor, NK Olimpija și NK Rudes. Ca jucător, el a adunat 58 de meciuri în naționala Croației, pentru care a marcat 11 goluri. De asemenea, fostul mijlocaș are și 14 selecții și 14 goluri în naționala Iugoslaviei.

FC Botoșani îl vrea pe Marco Simone

Și la FC Botoșani se pregătește o schimbare de antrenor. După despărțirea de Dan Alexa, patronul Valeriu Iftime a apelat la Andrei Patache, însă acesta nu are licență PRO și mai poate sta pe banca moldovenilor doar la următorul meci. Finanțatorul ultimei clasate negociază cu Marco Simone, dublu câștigător de UEFA Champions League ca jucător cu AC Milan.

Marco Simone nu a mai antrenat de doi ani. Captură TV
Marco Simone nu a mai antrenat de doi ani. Captură TV

„Avem antrenor. La meciul cu Rapid stă Andrei Patache, apoi vom avea antrenor cu licență PRO. Avem trei candidați, unul dintre ei a antrenat în Liga 1. Unul este un străin extraordinar. Am o ofertă extraordinară. Dacă o spun acum înroșesc ziarele. Da, există discuția asta cu Marco Simone și aș putea să primesc un răspuns duminică, spre seară, legat de șansă”, a spus Valeriu Iftime, la Fanatik.

Marco Simone și-a început cariera de antrenor la AS Monaco, unde a antrenat în perioada 2011-2012. A mai trecut pe la Lausanne-Sport, Tours FC, Stade Lavallois, Club Africain, Ratchaburi FC, SCC Mohammedia și Chateauroux. Este liber de contract din octombrie 2021.

Dinamo și FC Botoșani ocupă ultimele locuri în Superliga, la mare distanță de FCU Craiova, echipă aflată pe poziția a 14-a în clasament.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite