Coco şi „babele“: trei semifinaliste de la Australian Open au împreună 105 ani. Cifre şi statistici de la Melbourne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zicala cu „Găină bătrână face ciorba bună“ poate fi reformulată un pic cu ocazia Australian Open 2017: „Găină bătrână face un Grand Slam de excepţie“.

Cine a crezut că Australian Open va fi o rampă de lansare pentru puştoaice precum Kasatkina (19 ani), Konjuh (19 ani) sau Siniakova (20 de ani) s-a înşelat. La Melbourne, experienţa a bătut net entuziasmul tinereţii. Dovadă şi tabloul de la semifinale.

Venus Williams (36 de ani) - E la a 21-a semifinală de Grand Slam a carierei, prima la Australian Open după 14 ani. Sora mai mare a Serenei a ajuns, la 36 de ani, cea mai vârsntică semifinalistă la un Grand Slam în era open. 

Serena Williams (35 de ani) – E la a 10-a semifinală consecutivă la un turneu de Grand Slam, seria fiind începută la US Open 2014! Şi parcă e scrisă în stele: Serena va câştiga Australian Open 2017. De ce? Pentru că de fiecare dată când a ajuns în careul de aşi la Melbourne, în precedentele şase ocazii, americanca a şi câştigat trofeul.

Mirjana Lucic-Baroni (34 de ani) – Povestea ei merită detaliată separat. Un mic preview însă: la finalul victoriei din sferturi cu Pliskova, sportiva din Croaţia a fost intervievată pe teren de Rennae Stubbs pe care Mirjana a învins-o în turul II la Australian Open în 1998! Apoi, au urmat 19 ani în care Lucic-Baroni fie că a pierdut în primul tur la Melbourne, fie că n-a participat. 

Vandeweghe e din alt film

Tabloul de la semifinale e completat de Coco Vandeweghe (SUA, 35 WTA) care e din alt film în comparaţie cu veteranele care au ajuns în această fază.

Americanca de 25 de ani trăieşte la Melbourne un adevărat vis, în condiţiile în care în patru din precedentele şapte participări fusese eliminată în turul I. În două situaţii, Coco nu trecuse nici măcar de prima fază a calificărilor. Cea mai bună performanţă era o prezenţă în turul III în 2015.

Premieră după şapte ani

Semifinalele de la Australian Open 2017 includ două jucătoare care n-au figurat pe lista capilor de serie în momentul tragerii la sorţi. Vorbim despre Vandeweghe şi Lucic-Baroni. E pentru prima dată după Australian Open 2010 când avem parte de o asemenea situaţie. Atunci, Justin Henin şi Jie Zheng au reuşit să pătrundă în careul de aşi şi s-au şi duelat în meciul direct, câştigat cu 6-1, 6-0 de Henin. Aceasta a pierdut, ulterior, finala cu Serena Williams.

Semifinale, feminin

Vandeweghe (SUA, 35 WTA) - V. Williams (SUA, 17 WTA)

În noaptea de miercuri spre joi, de la ora 05.00, Eurosport

Lucic-Baroni (Croaţia, 79 WTA) - S. Williams (SUA, 2 WTA)

Joi, după ora 07.00, Eurosport

Semifinale, masculin

Federer (17 ATP) - Wawrinka (4 ATP)

Joi, ora 10.30, Eurosport

Dimitrov (15 ATP) – Nadal (9 ATP)

Vineri, ora va fi anunţată ulterior.

Adevărul la Melbourne - proiect susţinut de Aqua Carpatica

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite