Cine îi mai poate opri pe oltenii lui Cârţu şi Săndoi? CSU Craiova-Ceahlăul 2-0. Craiovenii, neînvinşi de 12 meciuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Răzvan Păsărică
FOTO Răzvan Păsărică

După victoria cu 2-0 în faţa Rapidului, din etapa trecută, Craiova lui Cârţu şi Săndoi şi-a mai trecut în cont un succes cu acelaşi scor în faţa Ceahlăului Piatra Neamţ, într-o partidă din etapa a 16-a a Ligii 1. Graţie acestui succes, oltenii au urcat provizoriu până pe locul 4 în clasament.

CSU Craiova este revelaţia Ligii 1. Oltenii pregătiţi de Sorin Cârţu şi Emil Săndoi au mai făcut o victimă campionat, reuşind să câştige cu 2-0 confruntarea de pe teren propriu cu Ceahlăul Piatra Neamţ. Echipa din Bănie a bifat, astfel, a 12-a partidă fără înfrângere, incluzând şi meciurile jucate în această toamnă în Cupa României.

Jocul cu Ceahlăul a curs de la un capăt la celălalt în favoarea oltenilor, care au deschis scorul rapid, în minutul 5, prin iordanianul Bawab. Acesta s-a aflat la capătul unei acţiuni foarte frumoase construite de Brandan şi Herghelegiu şi nu a făcut decât să înscrie simplu pentru 1-0. Bawab a marcat, astfel, al treilea gol pentru olteni în acest sezon, după reuşitele cu Rapid şi FC Braşov.

În minutul 27 putea fi 2-0 pentru Craiova, dar Meteiu a luat la ţintă bara transversală cu o lovitură de cap. Elocvent pentru modul cum s-a desfăşurat prima repriză la Craiova a fost raportul şuturilor pe poartă după 45 de minute, oltenii având şase, iar nemţenii niciunul.

În minutul 59 tânărul Herghelegiu a făcut 2-0 pentru gazde cu o execuţie imparabilă, de la aproximativ 20 de metri. Bawab ar fi putut face majora avantajul oltenilor, dar şutul său de la 22 de metri s-a dus pe lângă vinclu. La acest scor, trupa lui Cârţu şi Săndoi a redus turaţia motoarelor, astfel că nu au mai fost consemnate alte faze periculoase.

S-a terminat 2-0 pentru Craiova, care a urcat provizoriu pe locul 4 al clasamentului, cel puţin până la meciurile pe care le vor juca Astra şi Petrolul în această rundă. În plus, oltenii sunt neînvinşi de când Cârţu şi Săndoi au fost numiţi antrenorii lui CSU. În ultima etapă a turului, formaţia din Bănie va juca la Cluj, cu CFR, iar în Cupa României va întâlni pe Steaua, tot la Craiova. Meciul cu Steaua va fi ultimul care se va juca pe "Ion Oblemenco", arenă ce urmează să fie demolată pentru a face loc unui stadion nou.

În schimb, nemţenii rămân pe poziţie retrogradabilă, locul 15 cu 14 puncte, la un punct distanţă de prima echipă aflată pe primul loc salvator, Pandurii (locul 12). 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite