Cine este Alin Moldoveanu, medaliatul cu aur la proba de tir de la JO 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alin Moldoveanu este cel mai bun trăgător al României şi primul român care s-a calificat la Jocurile  Olimpice de la Beijing, când s-a clasat pe locul patru. În 2008, la Cupa Mondială din Brazilia, Moldoveanu şi-a trecut în palmares medalia de argint în cadrul probei de 60 de focuri aer comprimat. Acum, sub îndrumarea multiplului campion Sorin Babi, tiristul a făcut performanţă la Jocurile Olimpice de la Londra, cucerind medalia de aur. La cei 29 de ani ai săi, sportivul din Focşani a participat la a doua Olimpiadă în proba de puşcă din parcursul său în sport. 

 Cariera sa a început în 1996, când a participat la o selecţie în cadrul clubului Unirea Focşani. Însă ceea ce părea o simplă joacă, a devenit o carieră promiţătoare. De când s-a apucat de tir, la 13 ani, sportivul se antrena de şase ori pe săptămână, iar în perioada competiţiilor, antrenamentele se desfăşurau zilnic, timp de şase ore. Moldoveanu consideră că acestă probă  sportivă presupune ,,îndemnare, calm, precizie şi multă determinare.   

Alin Moldoveanu are studii în psihologie, ceea ce l-a ajutat în competiţiile importante ce necesită motivaţie puternică, un nivel sporit de concentrare şi putere pentru depăşirea obstacolelor. Din punctul său de vedere, succesul se defineşte simplu: ,,Pe primul loc este munca, pe al doilea munca, pe al treilea munca!”. Eforturile sunt recunoscute prin medalii, după cum susţine şi acesta: ,,Cele mai mari satisfactii le ai in momentul in care esti pe podium si ti se ofera diploma si medalia, sunt si singurele, de altfel“.

Cu toate că tirul nu e un sport mediatizat şi nici bine remunerat, românul nu regretă sacrificiile făcute. Dimpotrivă, Moldoveanu îşi doreşte să practice sportul atîta timp cât va fi sănătos, întrucât ,,tirul nu are limită de vârstă. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite