Ciclistul italian Davide Rebellin a murit într-un accident rutier. Sportivul de 51 de ani a participat anul acesta la Turul României

0
Publicat:

Davide Rebellin, ciclist italian care a participat la Turul României, a murit în urma unui accident petrecut în orașul Montebello Vicentino din nordul Italiei.

Davide Rebellin. FOTO Vive Le Velo
Davide Rebellin. FOTO Vive Le Velo

Presa italiană scrie că sportivul, în vârstă de 51 de ani, a fost lovit de un camion în timp ce mergea cu bicicleta de-a lungul unui drum regional.

Conform jurnaliștilor din Vicenza, accidentul a avut loc chiar înainte de prânz, la o intersecție, iar șoferul camionului nu a oprit, fiind în acest moment căutat de polițiști. Este posibil ca acesta să nu-și fi dat seama de producerea accidentului.

 Davide Rebellin a participat în 2022 la Turul României, la care a fost cel mai în vârstă competitor. Ultima victorie a ciclistului a avut loc în 2017, când Rebellin a câștigat o etapă în Turul Iranului.

Rebellin a câștigat în România o etapă și clasamentul general în Turul Sibiului, în 2013.

Ciclistul a avut o carieră fantastică, în care a obținut 61 de victorii. Momentul de glorie al carierei sale a fost în 2004, când a câștigat Liege - Bastogne - Liege, scrie Eurosport. 

În 2009, Comitetul Olimpic Italian a anunțat că Rebellin a fost depistat pozitiv la o substanță interzisă la un test efectuat în timpul Jocurilor Olimpice de la Beijing (2008), mai scrie sursa citată.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite