China duce cenzura la alt nivel: Ce cuvânt a fost interzis după scandalul cu Shuai Peng

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Shuai Peng
Shuai Peng

Autorităţile din „Ţara Marelui Zid“ sunt capabile de nişte măsuri şocante, atunci când vor să bage mizeria sub preş.

Scandalosul caz în care e implicată Shuai Peng a apărut după o postare a jucătoarei pe contul ei de Weibo, un fel de Twitter în China. 

Aici, Peng a scris despre abuzurile sexuale la care ar fi fost supusă, câţiva ani, de către Zhang Gaoli. Nu doar că postarea a fost ştearsă, la jumătate de oră după publicare, dar imediat a pornit şi o amplă acţiune de cenzură, la nivel local, orchestrată de autorităţile chineze. Care a inclus şi blocarea căutărilor cu cuvântul „tenis“ de către utilizatorii internetului aflaţi pe teritoriul Chinei!

Uniunea Europeană presează China

Nu doar diverşi specialişti, care cunosc situaţia din interiorul Chinei, pun la îndoială faptul că Shuai Peng ar fi în siguranţă, cum susţin autorităţile din această ţară. 

Mai nou, Uniunea Europeană a intervenit şi ea, în acest caz. „Am văzut afirmaţiile atribuite lui Shuai Peng şi filmările apariţiei sale publice. Cu toate acestea, informaţiile despre acuzaţiile de abuz şi faptul că ea n-a fost văzută de două săptămâni rămân foarte îngrijorătoare. Nu suntem în măsură să comentăm acuzaţiile în sine, dar cerem să se efectueze urgent o anchetă completă şi transparentă. Solicitările de informaţii sigure sunt legitime. Cerem, în continuare, guvernului chinez să furnizeze dovezi independente şi verificabile cu privire la situaţia lui Shuai Peng şi la locul în care se află. Sperăm că ea îşi va putea relua curând activităţile sportive şi extrasportive normale“, a scris Nabila Massrali, purtătoarea de cuvânt UE, într-un mesaj transmis agenţiei France Presse.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite