Cel mai palpitant 0-0 al campionatului: Rapid a luat un punct cât trei, Viitorul lui Hagi s-a făcut de râs în 45 de minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o zi după ce duelul CS U Craiova - Steaua a oferit o remiză albă şi un fotbal de o calitate execrabilă, în Giuleşti s-a disputat o partidă care a arătat de ce Rapid e catalogată drept „farmecul vieţii“.

După o victorie spectaculoasă contra Stelei, mulţi suporteri vechi ai Rapidului s-au temut de următorul scenariu: să nu risipim cu Viitorul ce am câştigat în Ghencea. De ce le-a fost frică n-au scăpat, însă, probabil, mulţi dintre ei au plecat fericiţi de la stadion.

Elevii lui Cristi Pustai au început bine jocul cu Viitorul, iar Benson (8) şi Borda (17) au avut două ocazii uriaşe, la ultima Albuţ având un reflex fabulos. Apoi, a venit prima surpriză a serii: nocturna a cedat, timp de 20 de secunde, iar lumea şi-a adus aminte de partida cu PSG din Cupa UEFA, în 2001. Problema tehnică s-a remediat, dar s-a făcut parcă beznă, mai întâi, în capul lui Daniel Niculae (41), iar apoi în cel al lui Josl (44). Cei doi au avut două intrări extrem de dure asupra adversarilor, iar în trei minute Rapid a rămas în nouă oameni!

Rapid, mai bună în 9 contra 11

După pauză însă, echipa lui Hagi a lăsat senzaţia că n-are nicio idee de joc. Viitorul n-a profitat deloc de faptul că a jucat în superioritate numerică, a avut doar două ocazii în 45 de minute şi ar fi putut chiar pierde meciul, dacă Coimbra nu l-ar fi luat la ţintă pe Albuţ într-o fază în care rămăasese singur cu portarul oaspeţilor.

S-a terminat 0-0, însă a fost, probabil, cea mai palpitantă remiză albă din această ediţie de campionat. Rapid ocupă poziţia a 15-a, cu 15 puncte, fiind la patru puncte de locul 12, primul care asigură rămânerea în Liga I. Viitorul e pe opt cu 22 de puncte, la patru puncte de poziţia a 13-a, prima care duce în liga secundă.

Ce au spus antrenorii celor două echipe?

La finalul celor 90 de minute, ambii antrenori au vorbit la Digi Sport, lăsând senzaţia că le-a convenit egalul.

Cristi Pustai (Rapid): „Din păcate, nu am reuşit să câştigăm acasă, ne-am fi apropiat foarte repede de pluton, de linia de supravieţuire. Dar asta e, în condiţiile în care am jucat cu doi oameni mai puţin, îmi felicit jucătorii. Nu-i felicit şi pe cei care au luat cartonaşe roşii. Nu e normal să-ţi laşi colegii în inferioritate. E adevărat că îmi doream agresivitate de la jucători, dar să nu întrecem măsura. Ăsta e Rapidul, trăim frumos... Publicul a fost admirabil. Le-am zis jucătorilor la pauză că trebuie să închidem culoarele, nu cred că cei de la Viitorul au avut ocazii. E bine până la urmă că am ajuns Ceahlăul, s-ar putea să urcăm în faţa lor. Nu trebuie să ne pierdem răbdarea, mai sunt 15 jocuri foarte importante“.

Gheorghe Hagi (Viitorul): „A fost un meci bun. Cu cartonaşe roşii, cu Rapid, o echipă foarte bună, cu noi, care nu eram într-un moment bun, mai ales din punct de vedere mental după eşecul din prima etapă, iar asta i s-a văzut în jocul nostru. Noi am vrut în primul rând să nu pierdem. Am fost prea timizi în atac, n-a circulat cum trebuie mingea, am jucat cu doi copii născuţi în 1997, am băgat apoi unul din 1995. E un punct de moral pentru noi şi de acum începe returul, pe care trebuie să-l pregătim cât mai bine. Rapid are jucători de mare experienţă, iar noi n-am ştiut să profităm de spaţiile libere, am stat jos cu prea mulţi jucători. Apoi am şi greşit mult, mai ales în repriza a doua, dar totul a trecut“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite