Cel mai bine e pe iarbă. Wimbledon a devenit deja cel mai bun turneu pentru jucătorii români în 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce luni, Simona Halep, Irina Begu şi Ana Bogdan s-au calificat în turul al doilea al turneului de la Wimbledon, ziua de ieri le-a adus pe iarba londoneză pe Sorana Cârstea (62 WTA) şi Monica Niculescu (51 WTA).

Sorana Cârstea a obţinut o victorie muncită, dar frumoasă în faşa olandezei Kiki Bertens, locul 23 în clasamentul mondial WTA. Ea s-a impus în două seturi cu 7-6, 7-5, după o oră şi 49 de minute de joc şi va juca în turul următor cu americanca Bethanie Mattek Sands, locul 103 în lume. În turul al treilea, Sorana ar putea da peste Garbine Muguruza din Spania.
Monica Niculescu, în schimb, a pierdut în două seturi în faţa slovacei Magdalena Rybarikova, locul 87 WTA. Scorul întâlnirii a fost 6-4, 6-1. Este al treilea turneu de Grand Slam consecutiv în care Monica Niculescu este eliminată în primul tur, după cele de la Australian Open şi Roland Garros.Cea mai bună performanţă a ei este turul al patrulea în 2011 la US Open. Monica Niculescu rămâne în competiţia de dublu de la Wimbledon.
Cel mai bun Grand Slam din 2017
Cu patru fete în turul al doilea, tenisul românesc este la cea mai bună performanţă din acest an, în ceea ce priveşte rezultatele de la turneele de Grand Slam. În ianuarie, la Australian Open, România a vut numai două reprezentante în turul al doilea (Begu şi Cârstea), iar în mai- iunie, la Roland Garros, tot două calificate în turul secund (Halep, Cârstea). De asemenea, rezultatele de acum sunt şi peste cele de la ediţia precedent a Wimbledonului, în 2016, România având în turul secund doar două jucătoare prezente în această fază (Halep, Niculescu). 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite