Cea mai mare performanţă din K1 pentru România: Daniel Ghiţă a ajuns până în finala de la Tokyo, unde a pierdut în faţa lui Schilt prin TKO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Ghiţă s-a oprit în finala turneului din Japonia. FOTO Mediafax
Daniel Ghiţă s-a oprit în finala turneului din Japonia. FOTO Mediafax

Daniel Ghiţă a fost învins în finală de către Semmy Schilt, prin TKO. Cu toate acestea, românul a avut un parcurs excelent în super-gala de kickbox din Japonia, un fel de campionat mondial al sporturilor de contact.

Daniel Ghiţă a fost singurul român prezent pe tabloul celor 16 luptători, însă a avut o evoluţie fabuloasă care l-a  dus până în ultimul act al turneului final, unde s-a luptat cu Semmy Schilt şi în faţa căruia a pierdut prin TKO.

În faza optimilor, românul l-a întâlnit pe Jhonata Diniz. Ghiţă s-a calificat graţie evoluţiei din repriza suplimentară, iar în sferturi l-a înfruntat pe Mourad Bouzidi, pe care l-a învins prin TKO, după ce l-a accidentat la cot.

Faza semifinalelor l-a adus faţă în faţă cu Jamal Ben Saddik, cu care s-a luptat doar câteva secunde, întrucât Ghiţă şi-a pus adversarul la podea cu un picior la ficat. Astfel, a devenit primul român care a ajuns la finala de K1 de la Tokyo.

Marele premiu al galei este de 400.000 de dolari, iar Daniel Ghiţă, poreclit de către japonezi drept „Samuraiul Sălbatic“, a fost cotat de casele de pariuri cu a doua şansă la câştigarea turneului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite