Cea mai bună marcatoare din lume la fotbal feminin și-a sărbătorit retragerea

0
Publicat:

Jucătoarea canadiană de fotbal Christine Sinclair a disputat marţi ultimul său meci internaţional, punând capăt unei cariere marcate de un record de 190 de goluri pentru echipa naţională, scrie AFP, conform Agerpres.

Fotbalista de origine canadiană, Christine Sinclair, salutând publicul
Fotbalista de origine canadiană, Christine Sinclair. Foto JPT

Cu această ocazie, 48.112 de spectatori s-au adunat pe stadionul BC Place din Vancouver - redenumit "Christine Sinclair Place" cu ocazia acestui eveniment - pentru a o saluta pe purtătoarea banderolei de căpitan, care şi-a condus echipa la victorie în meciul amical disputat în compania Australiei (1-0).

Suporterii au profitat de minutul 12 al întâlnirii pentru o lungă ovaţie dedicată jucătoarei în vârstă de 40 de ani, purtătoarea tricoului cu numărul 12

Implicată în singurul gol al canadiencelor, marcat de Quinn, Christine Sinclair ea a fost apoi înlocuită la 12 minute de la debutul reprizei secunde, de Sophie Schmidt, o altă internaţională de lungă durată.

"Este suprarealist, este finalul perfect", a rezumat Sinclair după meci. "Rămân o competitoare şi mă simt foarte bine după ce am câştigat acest meci. Sunt super mândră de echipă. Atmosfera este nebună. Niciodată nu mă simt confortabil într-o astfel de situaţie încărcată emoţional, dar mi-am promis că mă voi bucura de acest moment", a adăugat ea.

În total, Christine Sinclair a jucat 331 de meciuri pentru selecţionata Canadei, marcând 190 de goluri, un record mondial

Pe reţelele de socializare, premierul canadian Justin Trudeau i-a adus un omagiu "celei mai mari marcatoare din lume". "Îţi mulţumim că ne-ai inspirat. Contribuţiile pe care le-ai adus fotbalului şi sportului în Canada vor fi sărbătorite pentru mult timp", a precizat Trudeau.

Supranumită de fani "Captain Everything", Christine Sinclair a participat la şase Cupe Mondiale şi a jucat la patru ediţii ale Jocurilor Olimpice, cucerind medalia de aur la Tokyo, în 2021.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite