Cătălin Preda și Constantin Popovici sunt pregătiți pentru un nou sezon din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving FOTO

0
Publicat:

Cătălin Preda a încheiat sezonul 2022 pe locul trei, iar Constantin Popovici s-a clasat pe cinci la general, cei doi români păstrându-și astfel statutul de sportivi permanenți în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving, cea mai spectaculoasă competiție de high diving din lume. 

6 etape, patru continente! Cătălin Preda și Constantin Popovici sunt pregătiți pentru noul sezon din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving, care va începe pe 3 iunie cu etapa de la Boston, în Statele Unite. În competiția masculină, România este singura țară cu doi sportivi permanenți care vor urca pe platforma de la 27 de metri, alături de cei mai buni săritori de high diving din lume.

Red Bull Cliff Diving, competiția în care se sare de pe platforma amplasată la 27 de metri, la masculin, și 21 de metri, la feminin, are programate 6 etape în acest sezon, două dintre ele fiind incluse în premieră în calendarul pentru 2023.

Totul începe la Boston, pe 3 iunie, în Statele Unite ale Americii, și va continua apoi cu etapa de la Paris, pe 18 iunie. Și-au păstrat locul în calendar rundele clasice de la Polignano a Mare (2 iulie), în Italia, și Mostar (9 septembrie), în Bosnia și Herțegovina, iar premierele sunt cele din Takachiho (3 august), în Japonia, și Auckland (19 noiembrie), în Noua Zeelandă.

Lupta pentru titlul mondial 

În 2022, Cătălin Preda a fost implicat în lupta pentru Trofeul King Kahekili până în ultima etapă, el terminând sezonul pe locul 3 la general, la fel ca în 2021. Și Constantin Popovici a avut un parcurs excelent, dar accidentarea din Elveția l-a împiedicat să participe la ultimele două etape și în final a terminat anul pe locul 5. În 2023, cei doi sportivi români sunt pregătiți să lupte din nou pentru titlul mondial în cea mai spectaculoasă competiție de high diving din lume.

Cu o victorie și alte cinci clasări pe podium, sezonul trecut a fost cel mai bun pentru Cătălin Preda în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving. Anul acesta, el a intrat în familia de sportivi Red Bull, fiind al patrulea român, alături de Cristina Neagu (handbal), Denisa Dragomir (alergare montană) și Vlad Dascălu (mountainbike cross country).

„Faptul că nu am reușit să pun mâna pe marele trofeu anul trecut m-a motivat și mai mult. Obiectivul meu nu s-a schimbat și vreau să câștg titlul în 2023. Urmează un sezon lung, dar am avut o perioadă de pregătire bună și abia aștept să înceapă noul sezon”, a spus Cătălin Preda.

Constantin Popovici a luat aurul la Copenhaga și Mostar în 2022, dar accidentarea din Elveția l-a ținut departe de platforma de sărituri la ultimele două etape. Sportivul român este într-o formă excelentă acum, mai ales că a și câștigat, săptămâna trecută, etapa de Cupă Mondială de la Fort Lauderdale.

„Am avut o perioadă de recuperare foarte eficientă, alături de noua echipă din Bacău, și mă simt mai pregătit ca niciodată. Sper să fie un an fără accidentări, pentru că am un program care include și participarea în Cupa Mondială și Campionatul Mondial. Sunt foarte entuziasmat la startul acestui sezon și de abia aștept să înceapă competiția”, a spus Constantin Popovici.

Runda finală a etapei de la Boston, unde în 2022 Cătălin Preda a terminat pe poziția a treia, iar Constantin Popovici s-a clasat pe locul 10, după ce a greșit la ultima săritură, va putea fi urmărită în direct pe Red Bull TV, sâmbătă, 3 iunie, începând cu ora 20:00, ora României.

Calendar Seria Mondială Red Bull Cliff Diving 2023

3 iunie - Boston, Statele Unite ale Americii

18 iunie – Paris, Franța

2 iulie – Polignano a Mare, Italia

3 august – Takachiho, Japonia

9 septembrie – Mostar, Bosnia și Herțegovina

19 noiembrie – Auckland, Noua Zeelandă

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite