Careu de aşi pentru Şarapova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Şarapova visează să devină cea mai valoroasă jucătoare din istoria tenisului feminin
Maria Şarapova visează să devină cea mai valoroasă jucătoare din istoria tenisului feminin

În urma triumfului de la Paris, rusoaica a devenit a zecea jucătoare din istoria tenisului care a câştigat toate cele patru turnee de Grand Şlem: Roland Garros, Wimbledon, US Open şi Australian Open.

Maria Şarapova, cap de serie numărul 2, a câştigat pentru prima dată turneul de la Roland Garros, învingând-o în finala de sâmbătă, cu scorul de 6-3, 6-2, pe italianca Sara Errani, a 21-a favorită.

Şarapova este a zecea jucătoare din istorie care a câştigat toate cele patru turnee de Grand Şlem, după Maureen Connolly, Margaret Court, Chris Evert, Shirley Fry, Steffi Graf, Doris Hart, Billie Jean King, Martina Navratilova şi Serena Williams. Rusoaica s-a impus în 2004 la Wimbledon, în 2006 la US Open, în 2008 la Australian Open şi în 2012 la Roland Garros.

„Am dovedit că oricât de mulţi pumni am luat în cariera mea, mereu m-am ridicat şi am continuat. Nu mi-am găsit scuze, am avut o imensă încredere şi mândrie în ceea ce fac. Mai am multe lucruri de realizat. Cred în jocul meu şi de aceea sunt aici, la al patrulea trofeu de Mare Şlem, pentru că întotdeauna am ştiut că pot fi o jucătoare mai bună", a declarat Şarapova.

La 25 de ani, Şarapova

şi-a văzut eforturile recompensate la cel mai înalt nivel, după ce, în urma unei operaţii la umăr suferită în octombrie 2008, a lipsit din competiţii timp de nouă luni. Ea va reveni astăzi pe primul loc în clasamentul mondial, poziţie pe care a mai ocupat-o şi în 2008, timp de 17 săptămâni. Potrivit site-ului wtate­nnis.com, Şarapova este prima persoană din tenis, atât cel feminin, cât şi cel masculin, care a câştigat un turneu de Grand Şlem după ce a suferit o operaţie la umăr.

Felicitată de Putin şi de Medvedev

Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi premierul Dmitri Medvedev au felicitat-o călduros pe Şarapova. „Aţi cucerit acele culmi pe care le-au atins doar cei mai puternici, legendarii jucători de tenis din lume - victoria în toate turneele Marelui Şlem. Aceasta este o recompensă meritată pentru talentul dumneavoastră, pentru măiestrie şi uimitoarea capacitate de a munci", a afirmat Putin în felicitarea transmisă.

„Dragă Maria, aş vrea să vă felicit pentru triumful de la Paris. Aţi jucat minunat. Toată Rusia, milioane de suporteri din ţară v-au ţinut pumnii şi v-au dorit să învingeţi", a scris şi Medvedev pe pagina sa de Facebook.

Finala masculină, întreruptă

Primii doi jucători ai lumii, Novak Djokovici şi Rafael Nadal, şi-au disputat ieri finala masculină a turneului de la Roland Garros. Meciul s-a întrerupt însă de două ori din cauza ploii, nemaifiind reluat până la închiderea prezentei ediţii. Djokovici conducea cu 2-1 în setul patru, după ce a pierdut primele două seturi, 4-6 şi 3-6, dar l-a câştigat pe al treilea cu 6-2. Scorul întâlnirilor directe dintre cei doi este de 18-14 în favoarea lui Nadal.

19 milioane de dolari a câştigat până în prezent Maria Şarapova din tenis, exceptând contractele publicitare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite