Care este starea de sănătate a luptătoarei Cătălina Axente. Nu va putea lupta în recalificări la Jocurile Olimpice: S-ar supune unui risc

0
Publicat:

Federaţia Română de Lupte a anunţat că sportiva Cătălina Axente nu va putea lupta, duminică, 11 august 2024, în meciul din recalificări, contra sportivei Miliamy Marin Potrille (Cuba). „S-ar supune unui risc dacă ar intra pe saltea într-un timp atât de scurt”, a precizat Federația.

Cătălina Axente a fost doborâtă de rivala Kennedy Alexis Blades FOTO: COSR/Cristina Nistor
Cătălina Axente a fost doborâtă de rivala Kennedy Alexis Blades FOTO: COSR/Cristina Nistor

„În ciuda eforturilor echipei medicale și a dorinței de a concura, din păcate sportiva noastră - Cătălina Axente nu se va putea lupta azi în meciul din recalificări, contra sportivei Miliamy Marin Potrille (Cuba).  Investigațiie medicale efectuate au arătat că sportiva noastră este în afara oricărui pericol, însă recomandarea staff-ului medical este de a o proteja pe Cătălina. Luptătoarea noastră s-ar supune unui risc dacă ar intra pe saltea într-un timp atât de scurt de la momentul accidentării suferite ieri, în optimile Jocurilor Olimpice”, a anunțat Federaţia Română de Lupte, într-un comunicat de presă.

Federația Română de Lupte a subliniat că „este prioritară sănătatea și integritatea sportivilor noștri, iar decizia luată împreună cu staff-ul medical și staff-ul tehnic are la bază aceste aspecte”.

„Cătălina Axente este una dintre sportivele României care a demonstrat de-a lungul timpului că este o luptătoare puternică, dornică de performanță, și suntem convinși că acest lucru o va face să revină pe scena Internațională, cel puțin la fel de motivată ca și până acum.  Capul sus, Cătălina! Suntem alături de tine!”, este mesajul Federației Române de Lupte. 

Sportiva româncă, accidentată 

Luptătoarea română Cătălina Axente a fost învinsă de sportiva americană Kennedy Alexis Blades, sâmbătă, în optimile de finală ale categoriei 76 kg, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Sportiva noastră a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce Blades a aruncat-o pe spate. 

Accidentarea sportivei a produs îngrijorare în rândul staff-ului, Axente ieșind din sală pe targă, în aplauzele spectatorilor. 

Doctorul Dan Tănase, șeful colectivului medical al COSR , a precizat că sportiva a suferit un traumatism cervical, dar că situația nu ar fi deosebit de gravă, așa cum existau temeri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite