Buzărnescu şi un meci pe care nu-l va uita prea curând: Cum a „reuşit“ să rateze finala de la Hiroshima

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a redeveni o jucătoare competitivă, Mihaela Buzărnescu (125 WTA) trebuie, în primul rând, să se redreseze din punct de vedere mental. Fiindcă la ce fluctuaţii de formă are acum în timpul unui meci, e clar că suferă la acest capitol.

Spre finalul unui sezon catastrofal, în care a început anul pe locul 25 WTA pentru că, la un moment dat, în luna august, să alunce până pe 136, Mihaela Buzărnescu (31 de ani) şi-a adus aminte cum e să legi victoriile într-un turneu. Ce-i drept unul mic, de categorie Internaţional.

După trei partide câştigate la rând, cu Tomova (184 WTA), Nara (182 WTA) şi Van Uytvanck (63 WTA), „Miki“ a jucat, sâmbătă dimineaţă, pentru un loc în finala de la Hiroshima. Adversara ei? O favorită a tribunelor, japoneza Nao Hibino (146 WTA).

Primul set a fost echilibrat, s-a mers pe serviciu în primele şapte game-uri, după care, în ultimele trei au fost numai break-uri. Două pentru Buzărnescu, unul pentru Hibino, aşa că românca s-a impus la primul set point: 6-4 în 47 de minute.

De aici însă, Buzărnescu a avut o cădere inexplicabilă! A luat doar 12 puncte în setul doi în care a fost zdrobită cu 6-0 de Hibino în 30 de minute.

În decisiv, Buzărnescu s-a mai redresat, însă a fost condusă cu 3-1 şi 4-2, după care a pierdut cu 3-6.

Pentru parcursul de la Hiroshima, românca va primi 11.300 de dolari şi 110 puncte WTA, urmând a ajunge, începând de luni, pe locul 100 WTA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite