Buzărnescu, ce paradox: Mihaela urcă în clasamentul WTA cu o singură victorie din august până acum! Cum a fost posibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: GettyImages
FOTO: GettyImages

Mihaela Buzărnescu are un bilanţ care vorbeşte de la sine în acest sezon: o victorie şi zece înfrângeri. Dar, începând de luni, va trece peste fosta campioană de la French Open, Jelena Ostapenko!

În noul clasament WTA care va fi publicat, luni, Simona Halep va urca de pe 3 pe 2, în condiţiile în care, ratând accederea în finala de la Miami Open, ea a ratat şi şansa de a reveni pe primul loc.

Pe de altă parte, românca are şi motive de mulţumire. Cum Barty a învins-o pe Pliskova în ultimul act al turneului, scor 7-6, 6-3, Simona a urcat un loc în ierarhia mondială. Un triumf al Pliskovei la Miami ar fi ţinut-o pe Simona pe locul 3. Chiar şi în ciuda eşecului cu Barty însă, Pliskova va înregistra cea mai mare urcare din Top 10, urmând să ajungă de pe 7 pe 4. Bertens va urca şi ea două locuri, până pe 6, ceea ce reprezintă cea mai bună clasare din cariera ei de până acum. O astfel de performanţă va fi izbutită şi de Barty, care va ocupa poziţia a 9-a, începând de luni. 

În schimb, Serena Willimas va ieşi, iarăşi, din Top 10, ajungând pe 11. Căderea cea mai drastică din Top 30 o are însă pe Jelena Ostapenko în prim plan. Sportiva din Letonia a fost eliminată în turul II la Miami Open şi va pierde opt locuri în clasament, urmând a ajunge pe 31.

Doar trei românce în Top 100

Cu o situaţie paradoxală se confruntă Mihaela Buzărnescu, cu o singură victorie obţinută din august 2018 până acum. 

Chiar şi aşa, „Miki“ va urca două locuri în noua ierarhie WTA şi va fi pe 30, începând de luni. Explicaţia e simplă: spre deosebire de alte jucătoare, Buzărnescu avea foarte puţine puncte de apărat în primele trei luni ale anului, doar 50! 

De acum încolo însă, jucătoarea de 31 de ani va avea 572 de puncte de apărat în sezonul de zgură, ea fiind finalistă, anul trecut, la Praga, semifinalistă la Strasbourg şi calificată în optimi la French Open.

Ultima românca aflată în Top 100, după Halep şi Buzărnescu, e Irina Begu, aflată pe locul 69 în lume.

Top 10 WTA, începând de luni

1. Osaka 6.021 de puncte

2. Halep 5.782p

3. Kvitova 5.645p

4. Pliskova 5.580p

5. Kerber 5.165p

6. Bertens 5.050p

7. Svitolina 5.020p

8. Stephens 4.287p

9. Barty 4.275p

10. Sabalenka 3.595p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite