Burleanu, domnie incertă la FRF: Tribunalul Bucureşti nu l-a validat nici astăzi. În ce condiţii poate reveni Sandu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cel mai pur stil românesc, se înmulţesc cei care contestă alegerile din 5 martie. Mai mult, acum s-a insinuat că, de fapt, în acte, tot „Naşul“ e şeful fotbalului românesc.

Răzvan Burleanu a câştigat alegerile pentru postul de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), însă rădăcinile fostei conduceri sunt atât de bine înfipte, încât se încearcă din răsputeri o „lovitură de stat“.

Primii care au trecut la atac au fost cei de la Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Giurgiu, care au contestat alegerile de la 5 martie. AJF Giurgiu e acelaşi for care, în ziua alegerilor, i-a dăruit un tablou penibil lui Mircea Sandu, amintind de demersurile comuniste dinainte de Revoluţie. 

Ulterior, clubul Corvinul Hunedoara, care activează în Liga a III-a, şi Poli Timişoara, echipa dusă spre faliment de Marian Iancu, au contestat şi ele alegerile de la 5 martie.

Tribunalul Bucureşti ar fi trebuit să dea, astăzi, un verdict în privinţa validării sau nevalidării lui Răzvan Burleanu ca preşedinte FRF, însă a amânat cazul pentru 3 iunie. Motivul? După apariţia altor contestaţii din partea celor de la Corvinul şi Timişoara, Federaţia a solicitat această amânare.

„E posibil ca alegerile să se repete“

După termenul de azi, care fusese fixat după o altă amânare, la 1 aprilie, Mircea Moise, avocatul clubului Corvinul Hunedoara a explicat ce va urma, în cazul în care Tribunalul nu va valida alegerile de la 5 martie.

„Sunt 85 de cluburi care ar trebui să fie nominalizate în Adunarea Generală, conform actului constitutiv din 2001. Doar ele au dreptul de a participa la Adunarea Generală în care se alege preşedintele Federaţiei Române de Fotbal. Dar la alegerile din 5 martie, Federaţia a chemat la vot toate cluburile înscrise în competiţii, ceea ce excede acest număr de 85 de cluburi. Instanţa a acceptat cele trei contestaţii şi există posibilitatea ca alegerile să se repete“, a declarat Mircea Moise.

Revine Mircea Sandu?

Acest haos la nivelul federaţiei se poate extinde şi dintr-un alt motiv. Potrivit gsp.ro, în scriptele juridice, Mircea Sandu figurează ca preşedinte FRF până pe 25 iunie! Abia atunci se termină oficial mandatul lui!  

Astfel, dacă la data de 3 iunie, Răzvan Burleanu nu va fi validat ca şef al fotbalului românesc de Tribunlalul Bucureşti, atunci e posibil ca până la viitoarele alegeri tot „Naşul“ să redevină preşedintele FRF.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite