Budapesta va fi, diseară, în prim-plan: Finala Ligii Europa se joacă pe bani grei

0
Publicat:

Budapesta calcă pe urmele Bucureștiului! La 11 ani după ce capitala României a găzduit finala Ligii Europa, Atletico Madrid – Athletic Bilbao (3-0), ungurii vor avea și ei această onoare. Pentru că, diseară (ora 22.00, Pro Arena), stadionul „Puskás Aréna“, cu o capacitate de 67.215 de locuri, va fi în centrul atenției, aici urmând să se joace meciul Sevilla – AS Roma.

Jose Mourinho, antrenor AS Roma
Jose Mourinho, antrenor AS Roma

Vorbim despre prima finală europeană din acest sezon, una cu o miză financiară uriașă. Pentru că învingătoarea va primi suma de 8,6 milioane de euro din partea UEFA. Învinsa se va consola cu un cec în valoare de 4,6 milioane de euro. Oricum, cele două formații au strâns deja niște milioane de euro, în drumul lor spre ultimul act.

AS Roma s-a clasat pe locul 2 în grupa C, după Betis, dar înaintea rivalelor Ludogoreț și HJK Helsinki. Mai departe, trupa pregătită de Jose Mourinho a trecut, pe rând, de FC Salzburg, Real Sociedad, Feyenoord și Bayern Leverkusen.

Jose Mendilibar, antrenor Sevilla
Jose Mendilibar, antrenor Sevilla

Sevilla, o specialistă a Ligii Europa – are șase trofee în palmares, un record: 2005–06, 2006–07, 2013–14, 2014–15, 2015–16, 2019–20 – a pornit în actuala stagiune europeană în Liga Campionilor. Cum însă s-a clasat pe 3, după faza grupelor, după Manchester City și Dortmund, dar înaintea celor de la Copenhaga, trupa pregătită de Jose Mendilibar a coborât în play-off-ul Ligii Europa. Și a trecut, pe rând, de PSV Eindhoven, Fenerbahce, Manchester United și Juventus.

Câștigătoarea finalei din această seară va evolua apoi și în Supercupa Europei (16 august, Pireu, Grecia), urmând să întâlnească echipa care va cuceri Liga Campionilor.

După finala Ligii Europa din această seară, vom avea încă două partide, cu trofeul pe masă, după cum se poate vedea mai jos:

Finala Conference League, miercuri, 7 iunie, Praga

Fiorentina – West Ham United, ora 22.00

Finala Ligii Campionilor, sâmbătă, 10 iunie, Istanbul

Manchester City – Inter Milano, ora 22.00

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite