Bilanţul primei săptămâni de la Wimbledon. Cele mai interesante declaraţii şi parcursul românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Wimbledon a debutat pe 24 iunie şi a ajuns acum în faza optimilor de finală, iar România mai are un singur reprezentat la cel de-al treilea turneu de Grand Slam al anului, pe Horia Tecău, la concursul de dublu.

Simona Halep a oprit recordul de victorii consecutive, în număr de 11, după ce a fost învinsă în turul doi de către Na Li. Rând pe rând, Alexandra Olaru, Simona Halep, Irina Begu şi Sorana Cîrstea au părăsit competiţia, iar acum România mai este reprezentată doar de Horia Tecău, care face pereche cu Max Mirnîi. Cei doi vor evolua în turul trei împotriva cuplului Ivan Dodig/Marcelo Melo (Croaţia/Brazilia)

Cele mai interesante declaraţii
(sursă: treizecizero.ro)

Tommy Haas (13 ATP): „Nu primesc favoruri pentru că am avut cinci operaţii de-a lungul carierei. Lucrurile nu merg aşa în circuit. Trebuie să-ţi câştigi rezultatele. Nu poţi să cumperi puncte ATP sau să-ţi plăteşti rankingul. Dacă ar fi fost posibil, Gulbis ar fi fost numărul unu mondial“.

Ernests Gulbis (39ATP): „Un Grand Slam este un Grand Slam. Nu există scurtături. Dacă nu faci faţă, atunci nu faci faţă. Îmi pare rău, aia e, stai acasă şi fă altceva. Grand Slamurile trebuie să aibă cinci seturi, să fie bătaie, sânge, luptă până la capăt, până când cineva moare“.

Gilles Simon (17ATP): „Dacă vorbim despre «Nu-mi place să recunosc că celălalt a jucat mai bine ca mine», atunci Jo-Wilfried este «câştigătorul». Asta nu se reflectă în interviuri, dar eu îl cunosc bine. Federer funcţionează, de asemenea, un pic în felul acesta. Amândoi se simt atât de puternici încât cred că rezultatul unui meci este în întregime la discreţia lor. Încrederea este o calitate, dar care ascunde o slăbiciune: încăpăţânarea. Spre exemplu, Federer a refuzat să-şi imagineze o altă tactică pentru a contracara jocul lui Nadal la RG, tocmai pentru că era convins că-l poate bate pe Rafa la Paris“.

Maria Şarapova (3WTA): „Am trecut prin multe lucruri în afara terenului de-a lungul carierei mele. Sunt de patru ori campioană de Slam. Am fost numărul 1 în lume. Nu ştiu dacă se poate spune că mai e ceva care să îmi distragă atenţia“. 

Ştiri pe aceeaşi temă:

Simona Halep, primele declaraţii după cele mai bune săptămâni din cariera sa: a povestit de ce n-a putut merge mai departe la Wimbledon

Tecău, calificat în turul II la Wimbledon. Ce lasă în urmă Olaru, Halep, Begu şi Cîrstea. Şarapova, favorita nr. 2, a fost eliminată din competiţie

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite